Goodbye 2015, hello 2016!

Goodbye 2015, hello 2016!

Het leek mij leuk om een soort recap te doen van mijn jaar in 2015. Nu moet ik toegeven dat er niet denderend veel dingen zijn gebeurd maar het is voor mij toch een jaar geweest met een paar grote veranderingen.

Ik begon het jaar in Frankrijk in een klein huisje met mijn ouders en mijn zus. We waren daar heen gereden de dag na Kerst zodat we het nieuwjaar konden ingaan in Frankrijk. De reden hiervoor was vooral zodat we geen last zouden hebben van de, zoals ik het maar al te graag noem, ‘warzone’ bij mij in het dorp. Dit is ook zeker een reden dat ik graag wil dat vuurwerk afsteken illegaal wordt. Ik vind het vreselijk om met oud en nieuw van de ene naar de andere plek te fietsen vanwege al het vuurwerk dat naar je wordt gegooid. Maar oud en nieuw was heerlijk in Frankrijk. En het was echt absoluut stil, ik heb het nog nooit zo stil gehoord met oud en nieuw. We hebben nog een wensballon de lucht in gestuurd en wat champagne gedronken en toen zijn we heerlijk gaan slapen.

IMG_0289 2IMG_0347P1040069

Na oud en nieuw was het weer hard aan de bak voor de tentamens van blok 2 van mijn studie Psychologie. Ik heb echt ontzettend hard geleerd, maar helaas, ik haalde twee van de drie vakken niet.
In januari besloot ik ook om mijn haar een stuk korter te knippen. Nou ja, ik heb het natuurlijk niet zelf gekipt haha!
Maar een hele verbetering al zeg ik het zelf. Daarna heb ik mijn haar nog een keer geverfd (balayage zoals het heet, wat trouwens niet helemaal is geworden zoals ik had gedacht. Het waren meer high lights maar oké), daarna heb ik het weer eens stuk langer laten groeien totdat ik in oktober of november besloot om het weer korter te knippen. Ik denk toch dat dit een goede lengte is voor mijn haar.

IMG_0410.JPG

In februari was ik jarig en besloot ik om een high tea te geven. Ik weet niet of ik daar nog foto’s van heb gemaakt maar het was in ieder geval hartstikke gezellig.

In april kwam ik weer voor een vervelende kwestie te staan. Ik bleek van blok 3 ook weer twee tentamens niet gehaald te hebben. Op het moment dat ik daar achter kwam zat ik met mijn moeder en mijn zus in de kamer en samen hebben we het gehad over mijn studie. Is dit wel de juiste studie? Vind ik dit echt wel leuk? Toen kwam ik erachter dat ook deze studie niet voor mij geschikt was. Dan 1was de vraag, wat vind je dan wel leuk? Ik had maar twee weken om te beslissen en uiteindelijk kwam ik dus bij Media, Informatie en Communicatie terecht op HBO-niveau.

In diezelfde periode besloot ik dat ik heel graag naar BeautyCon London wilde gaan. Aangezien ik geen school meer had en genoeg geld had gespaard besloot ik om tickets te kopen, in mijn eentje! Dat was zeker een first dit jaar. Maar goed, doorgespoeld naar mei waar het allemaal plaatsvond. Daar ging ik hoor, op vrijdagochtend. Eerst nog een klein debacle met British Airways die mijn vlucht had gecanceld drie uur van te voren (!!), maar gelukkig kon ik nog met KLM. Als ik terug kijk op die (korte) reis denk ik dat dat zeker een grote overwinning was voor mij. Ik was nog nooit in mijn eentje op vakantie geweest en ik vond het zeker best wel eng. Maar ik kwam erachter dat ik eigenlijk heel goed met mijzelf kan opschieten, hoe raar dat ook klinkt. Ik heb alles zelf geregeld en er is helemaal niets fout gegaan. En ik was natuurlijk helemaal happy dat ik mijn favoriete YouTubers mocht ontmoeten: Esteé Lalonde, Tess Christine, Fleur DeForce, Cassey Ho (Blogilates). En ik heb genoten van de panels die gegeven werden over alles wat met de wereld van bloggen en youtube te maken heeft.

Processed with VSCOcam with t1 presetIMG_1558Processed with VSCOcam with t1 presetProcessed with VSCOcam with t1 presetIMG_1550Processed with VSCOcam with t1 preset
Na die reis was ik helemaal in mijn element al zeg ik het zelf. Het was maar een korte reis, namelijk 3 dagen, maar meer had ook niet gehoeven. Dat was iets dat ik van mijn bucketlijst kon afschrijven.

De maanden die volgden waren voor mij niet super interessant. Ik heb vooral veel gewerkt en in de zomervakantie heb ik gewoon lekker rustig aangedaan. Ik ben namelijk niet op vakantie geweest maar ben thuis gebleven, ook omdat ik wist dat ik in oktober nog een reisje gepland had staan.
In September begon ik met mijn nieuwe studie (whoop whoop, hopelijk ook de laatste haha) en ik had geen betere keus kunnen maken. Helaas kon ik door omstandigheden de eerste tentamens niet maken en heb ik daardoor 1 vak in ieder geval niet gehaald. Toch gaat de studie verder hartstikke goed. Ik beleef er heel veel plezier van en ik zit echt op mijn plek. Ik kan ook niet wachten totdat ik volgend jaar stage mag lopen en een specialisatie mag gaan doen!

In oktober ben ik dus voor 4 dagen naar Chicago geweest om een vriendin te bezoeken die daar in de buurt studeerde voor een half jaar. We hadden een Airbnb gehuurd (wat helaas niet de beste experience was maar dat terzijde). Ik mocht trouwens super onverwacht op de heenreis businessclass zitten dus ik was al helemaal blij!!
We hebben daar heerlijk rondgewandeld en de toeristische attracties gedaan zoals de Bean en het hoogste gebouw in etc. Maar natuurlijk hebben we ook lekker geshopt en cadeautjes gekocht voor familie thuis. Het leukste aan die trip was denk ik de ijshockeywedstrijd. Ik ben ontzettend blij dat ik dat heb mogen meemaken, want dat is niet iets waar je zomaar even naar toe gaat. We waren met een stuk of 8 huisgenootjes van mijn vriendin en hebben de hele wedstrijd onze ogen uitgekeken. Echt hilarisch hoe dat allemaal werkt met zo’n wedstrijd.

IMG_0144IMG_0148IMG_3076IMG_3084OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_3114IMG_3137

Verder heb ik twee keer in kamers van anderen gezeten in Amsterdam de afgelopen paar maanden. Maar eigenlijk ben ik zo vaak bij mijn vriend (die ik trouwens ook in 2015 heb ontmoet) dat ik nauwelijks in die kamers ben geweest… Maar wel super lief dat ik daar mocht vertoeven of eerder op hun kamers mocht passen haha.
Afgelopen Kerst was voor mij de eerste Kerst dat ik met mijn vriend ging vieren, ook was het de eerste Kerst dat mijn zus er niet was (omdat ze in Thailand zat) en de eerste Kerst dat mijn ouders er niet waren (die waren bij vrienden in Frankrijk). Zo, haha, heel veel eerste keren in die zin! Ik had ondanks dat een hele leuke Kerst!

IMG_0934.jpg

2015 was voor mij een jaar van veel veranderingen, overwinningen, maar ook een jaar van veel leuke herinneringen.
Ik heb nu al zin in 2016!

Emma

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *