Echte Amsterdammer

Echte Amsterdammer

12650946_10207799190754240_5600838872405408582_nJa, het is dan eindelijk zo ver, ik ben verhuisd naar Amsterdam! Het heeft even mogen duren, maar ik heb dan toch nu echt mijn eigen stekkie.

Mijn zoektocht naar een kamer/huis is al een tijdje bezig. Laten we even terugblikken op een aantal jaar geleden toen de zoektocht begon.

In 2013, toen ik net was geslaagd voor mijn vwo-examen, begon ik te studeren aan de Universiteit van Utrecht. En zoals je misschien al in een eerdere blogpost hebt kunnen lezen weet je dat ik na een maand gestopt ben met die studie. Maar voordat ik wist dat ik daarmee wilde stoppen had ik toch wel bedacht dat ik daar wilde wonen, soort van, want echt op kamers gaan vond ik best wel eng. Ik had een aantal mailtjes gestuurd naar potentiƫle kamers maar kreeg nooit reacties. Uiteindelijk woonde ik dat hele jaar ook nog thuis aangezien ik een tussenjaar nam en veel werkte.

Het volgende jaar ging ik studeren in Leiden. Leiden vind ik echt een super leuke stad. Ik denk zelfs dat Leiden misschien wel mijn favoriete stad is..
Leiden is ontzettend moeilijk als het gaat om het zoeken van een kamer. En ook de prijzen zijn nog best hoog. Maar ook hier lukte het niet en stopte ik uiteindelijk met m’n studie.

Begin van dit schooljaar was ik op zoek naar een kamer in Amsterdam. Ik heb ook een aantal keer gehospiteerd maar werd het elke keer niet. Het is ook best lastig om een kamer te krijgen als je 1 van de 50 mensen bent die ook die kamer willen.
In januari besloten mijn vriend en ik om te kijken naar appartementen in Amsterdam en al vrij snel vonden we ons stulpje. Nu woon ik hier bijna drie weken en het bevalt me prima. We zitten in Amsterdam West, net uit het centrum en de drukte maar toch heel dicht bij alles.

Nooit gedacht dat ik in Amsterdam zou wonen, want ik was meer van de kleinere steden zoals Haarlem of Leiden, maar nu ik er eenmaal zit ben ik heel blij met deze keuze.

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *