On my mind

On my mind

Ik heb mijn blog de laatste tijd een beetje in de steek gelaten de afgelopen tijd. En ik heb er eigenlijk niet eens een goede reden voor. Ik heb ook echt het gevoel alsof ik de afgelopen anderhalve maand alleen maar heb geleerd. Nou klopt dat ook wel gedeeltelijk aangezien ik net vandaag klaar ben met mijn tentamenweken. Nu kan ik echt weer sociaal zijn!

Nu dat ik weer tijd heb en ook weer zin heb om te schrijven wil ik een nieuwe serie starten op mijn blog. Ik wil elke maand een soort random onderwerp bespreken waar ik die maand veel mee bezig ben geweest. Dit kunnen ook meerdere onderwerpen in één blogpost zijn natuurlijk. Dus eigenlijke en beetje een praatje.

Snel afgeleid

Ik ben ontzettend snel afgeleid, dus daar wil ik het deze keer ook over hebben.
Maar misschien is dit ook een geval van korte aandachtsspan. Aan de andere kant ben ik ook snel verveeld. Al deze dingen beginnen mij toch zeker te irriteren.

Zelfs terwijl ik dit schrijft betrap ik mijzelf er al zeker 5 keer op dat ik iets anders aan het doen ben. Nou moet ik zeggen dat ik niet in de meest ideale positie zit (letterlijk) om een post te schrijven, aangezien ik onderuitgezakt op de bank Are You The One aan het kijken ben en ik zit ondertussen ook op Asos naar jurken te kijken. Misschien niet het handigste. Maar zo gaat het bij mij met vrijwel alles.

Helaas heb ik nog niet uitgevonden hoe ik dit moet verbeteren. Nu dat ik rechtop zit gaat het al wat beter, maar het probleem blijft.
Ik denk zelfs dat het grootste probleem mijn gedachten zijn. Die gaan namelijk echt van hot naar her! Dus als iemand tips heeft, dan zijn ze welkom!

Rijangst

Ten tweede is dit komende weekend super druk en super leuk! Morgen heeft mijn vriend een optreden en ik kom samen met een vriendin en haar vriend kijken. Nou is het wel een uur verderop dus ik neem de auto. Maar over de afgelopen tijd heb ik toch een beetje een rijangst ontwikkelt.

Ik heb al 2 jaar een rijbewijs en tijdens die lessen was ik super zelfverzekerd. Ik reed makkelijk en ik kreeg ook vaak de opmerking dat ik zo prettig reed. Eén maand nadat ik mijn rijbewijs had kwam ik in een klein incidentje waarbij ik een geparkeerde auto zachtjes raakte. Het stelde echt niet zo veel voor, maar door deze ervaring werd ik wel minder zeker van mijzelf. Ik durfde een aantal maanden niet meer met de auto door kleine straatjes. Inmiddels gaat dat wel weer wat beter, maar ik blijf nog steeds onzeker in deze kleine straatjes.

En ik weet dat ik tegen mijzelf moet zeggen dat ik moet ophouden met die gedachten, maar dat is zo makkelijk nog niet. Dat stemmetje in mijn hoofd die zegt dat ik iets niet kan is vaak erg overheersend dus dat wordt nog een uitdaging. Maar ik probeer het wel. Ook met mijn tentamens kwamen die negatieve gedachtes en die heb ik echt heel erg geprobeerd uit te zetten, wat nog redelijk goed lukte.

Wat ik moet proberen om te doen als ik dat soort gedachtes krijgt is als eerste kijken wat nou precies het probleem is, want rij ik echt zo slecht? Nee, ik hoor juist van iedereen dat ik goed rij. Vaak gaan die gedachten meteen in het extreme terwijl er nog niets aan de hand is. Dus rustig ademhalen en de situatie goed bekijken. Vaak is er niets aan de hand.
Dus morgen ga ik lekker een uurtje heen en een uurtje terug rijden.
Ik kan dit!

 

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *