Throwback

Throwback

Terwijl ik druk bezig zou moeten zijn met school kijk in in mijn Timehop app en zie ik een bericht van mij van vorig jaar. Vorig jaar deze tijd stopte ik met mijn studie Psychologie en begon ik weer met bloggen. Deze blog heb ik echter nooit gedeeld maar toen ik dit terug las dacht ik; dit moet ik delen. Het is erg grappig voor mij om dit terug te lezen en te realiseren dat er eigenlijk nog steeds weinig is veranderd. Misschien moet ik eens luisteren naar mijn vroegere ik.

(19 april 2015)
Uitstellen

Daar ben ik inmiddels kampioen in. Zelfs voor het schrijven van deze blog krijgt ik het voor elkaar om zo lang mogelijk andere dingen te doen. En dat terwijl ik bloggen juist hartstikke leuk vind!

Uitstellen van taken is natuurlijk niet iets om trots op te zijn en het is zeker niet iets wat een gewoonte moet worden. Maar helaas denk ik dat uitstellen een gewoonte voor mij is geworden en dat moet ik heel snel gaan afleren.

Om te beginnen heb ik vandaag een boekje gelezen dat heet: “F*CK! I’M IN MY TWENTIES” door Emma Koening.
1.53884_image
Echt een heel grappig boekje en nee, ik ben niet de schrijfster. Er was vooral 1 bepaald onderwerp dat mij heel erg aansprak. Ze zei dat je eigenlijk je hele jeugd bezig bent met het volgende hoofdstuk. Dus als je op de middelbare school zit wil je naar de universiteit en als je op de universiteit zit wil je een carrière hebben enzovoorts. En ik kon mij daar heel goed in vinden, zo denk ik ook vaak. Het liefst zou ik alles overslaan en het goede leven leiden van iemand in de twintig die een vaste baan heeft en waar alles makkelijk gaat. Maar dat werkt niet zo.
Het is niet dat ik dat zelf al mee heb gemaakt, want ik studeer ook nog, maar het is eerder dat dat nog nooit is gebeurd. Ik heb nog nooit mensen horen vertellen hoe makkelijk de REAL WORLD wel niet is. Ze zei dan ook dat het eigenlijk het beste is om zo lang mogelijk te blijven studeren want dat is een stuk leuker dan wat daarna komt.
En op de een of andere manier kwam dat echt bij mij binnen. Alsof ik ineens de boodschap hoorde, luid en duidelijk.
En wat het vooral wakker maakte bij mij was de gedachte om meer in het NU te leven. Ik wil genieten van mijn jeugd. Ook al ben ik nu 20 jaar en ben ik technisch gezien geen tiener meer. Toch zijn dit de jaren om volop te genieten. En dat is iets wat ik nog wel eens vergeet. En het is op zich niet erg dat ik daar nu pas achter kom, maar ik kom er tenminste achter.
Ik leefde en misschien leef ik nog steeds wel in een soort waan dat later alles beter is. Wat in mijn gedachten van nu redelijk dom is om te denken.
Ik ben echt een dromer en ook daar is niets mis mee. Wat ik alleen nog wel eens vergeet is om dan ook echt iets met de droom te gaan doen. DAT is wat ik mij vandaag realiseerde. IK MOET ZELF ACTIE ONDERNEMEN. En daarbij kan ik best hulp van mensen gebruiken, dat moet ik ook vaker tegen mijzelf zeggen.

cc8fdc915fe6997bc6b4a6e7fd1aa4a9

Oftewel, als ik meer in het nu ga leven, zal ik hopelijk een andere mindset krijgen en dus minder uitstellen! Haha, dat is in ieder geval het plan :).

Follow:

1 Comment

 1. Jos Bering
  May 23, 2016 / 12:11 pm

  Heel leuk om dit te lezen! En wat kon je toen al goed schrijven zeg! Echt een talent, maar jij ik ben natuurlijk niet objectief als moeder ; )) !
  Wetende dat je vertelde dat het niet erg was als ik iets had gezien, zag ik een tikfoutje in je tekst: bij de zin:” ook al ben in nu 20 jaar…”
  Volgens mij kan jij dat nog veranderen in ik, toch?
  Dikke kus van je trotse moeder xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *