Linda. Festival uitje

Linda. Festival uitje

Een paar weken geleden ben ik samen met mijn moeder naar het LINDA. Festival geweest. En voordat je zegt, “LINDA. Festival? Is dat niet een heel hoog Libelle gehalte?”
Nou, ik kan je vertellen, dat viel dus reuze mee.

IMG_5232

Mijn moeder had op de LINDA TV app gezien dat er een festival kwam en vroeg aan mij of ik mee wilde. Dus op de zaterdagochtend gingen wij met z’n tweetjes naar Zaanstad, absoluut geen idee wat je er van moest verwachten. Ik moet eerlijk zeggen dat de gemiddelde leeftijd wel rond de 40 was en dat de meeste festivalgangers vrouwen waren, maar dat maakte mij absoluut niets uit.

IMG_5261

Van te voren kwam mijn moeder erachter dat je je nog extra moest inschrijven voor een presentatie of cursus. Natuurlijk was het meeste al vol, maar toch konden we nog een aantal leuke dingen doen. Wel jammer dat je nog extra daarvoor moet betalen, dus je betaalt voor je toegangsticket en vervolgens nog los voor extra’s, het toegangskaartje kost al €25,-. En het had wat duidelijker op de site kunnen staan, maar dat terzijde.

Als eerste kregen we Amerikales van Michiel Vos om 11 uur. Het festivalterrein ging open om 11 uur dus dat was al krap (we waren te laat). Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten, maar uiteindelijk was het best interessant en leerzaam. Hij legde in drie stappen uit hoe je een ‘echte’ Amerikaan kon worden en nam daar voorbeelden van bekende mensen zoals George W Bush en Donald Trump. En omdat we met een relatief klein groepje waren was er genoeg ruimte voor vragen en discussie.

Vervolgens hadden we een uurtje pauze en hebben we koffie gehaald en mee gedanst met Chef Special. Klein detail wat handiger had gekund, een pinautomaat. Wij hadden niet op de site zien staan dat er geen pinautomaten waren en dat je dus genoeg cash mee moest nemen (scheen er wel gestaan te hebben). Maar er had op z’n minst een pinautomaat kunnen staan voor mensen die niet voorbereid waren.

IMG_1331IMG_1341

Toen was het tijd voor Fashionles van Fiona Hering. Hier moet je van houden. De zaal was afgeladen vol dus dat leek een goed teken, maar eigenlijk was het een soort snelle powerpoint met de nieuwste trends en welke trends weer terug kwamen. Tijdens het vragen rondje stelde ik de vraag: “Waarom is de fashion op de catwalk zo abstract en apart, want het is niet iets dat ik aan zou trekken, waarom is het niet toegankelijker voor iedereen?” waarop haar antwoord was “Omdat dat saai is, mensen komen van over de hele wereld om naar een fashion show te kijken waar iets bijzonders te zien is.” Wat ook heel logisch klinkt en in de kledingwinkels wordt dat abstracte dan vertaald naar alledaags.

IMG_1335

Na deze “Fashionles” hadden we zo’n vijf uur te doden tot onze volgende cursus, en gelukkig was er genoeg te doen. We hebben denk ik het meeste doorgebracht op het innovatieplein. Daar was een Beautywasstraat, een markt met allemaal winkels (met korting), een silent disco, bookstore en nog meer. Uiteindelijk hebben we niets gekocht, behalve een boek. Ik heb ‘Het boek van Jet’ gekocht die ik toen ook meteen kon laten signeren, hoe leuk is dat?!

IMG_5256

IMG_1389IMG_1392IMG_1352IMG_1349

Het eten was erg lekker, maar toch erg jammer dat je niet overal kon pinnen, en de rijen waren heel erg lang.
Buiten stond ook nog een Redactiehut waar ik mijn CV heb afgegeven. Want ja, ik moet toch stage lopen volgend jaar en dat jaar daarop, dus waarom niet je CV afgeven, je weet maar nooit.
In de tussentijd hebben we genoten van Linda Geeft Antwoord, wat erg vermakelijk en herkenbaar was en leuk om te zien dat ze zelf ook actief mee deed met het festival.

IMG_1342IMG_1343IMG_5235IMG_1344IMG_1348

Goed, de laatste cursus was ‘Kokkerellen met Miljuschka’. Zij is van 24 Kitchen en Linda.TV. Deze cursus was denk ik wel de leukste. Je kreeg een schort die je vervolgens ook mocht houden en vervolgens gingen we in groepjes aan het werk met Gele Paprika Soep en een Quinoa Salade. Heel leuk om te doen en ontzettend lekker, daar heb ik dan ook veel foto’s van gemaakt.

IMG_1358IMG_1359IMG_1363IMG_1368IMG_5251IMG_1371

We sloten de dag af met Ali B Op Volle Toeren wat zeker waard was om te zien. Met zijn humor, hij is bijna meer een cabaretier dan een rapper, kreeg hij het hele publiek mee en was het een perfecte afsluiter van de dag.

IMG_1387.JPG

Al met al hebben we het prima naar onze zin gehad en wie weet gaan we volgend jaar wel weer!

 

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *