Heerlijk bananenbrood recept

Heerlijk bananenbrood recept

Follow my blog with Bloglovin

Ik had deze week al twee bananen expres rijp laten worden omdat ik ze ergens in wilde gebruiken. Dus in de supermarkt kocht ik nog een tros zodat ik die meteen kan gebruiken in smoothies en dergelijken. Maar met deze warmte (ik overdrijf niet, in mijn huis is het nu 25 graden) worden ook ‘normale’ bananen snel rijp. Vanochtend wilde ik 1 banaan van de tros aftrekken toen ik per ongeluk het bovenste gedeelte van de andere twee bananen opentrok.

Tijd voor plan B: Bananenbrood.

Ik had dus 4 bananen klaar voor gebruik en nog geen recept. Maar niet getreurd want Google is your best friend op het gebied van recepten vinden. Ik wist dat Estée Lalonde ooit een recept had gedeeld dus daar komt ook dit recept vandaan.

IMG_1677

Ingrediënten:
– 2 cups meel
– 1 ei
– 1 1/2 theelepel baking soda
– 1/4 theelepel zout
– 1 1/2 theelepel baking powder (bakpoeder)
– 1/2 cup (amandel) melk
– 1 theelepel vanille-extract
– 3 of 4 rijpe bananen
– 3/4 cup boter (of 3/4 boter van het pakje)
– 1 cup bruine suiker

Voordat je begint, verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
Eerst prak je de bananen met de melk en de baking soda in een kom fijn. Ik had er best grote stukjes banaan in gelaten voor textuur (die mijn mixer helaas fijn heeft gemalen).
IMG_1670
Zet het even apart en mix met een garde in een andere kom de bakpoeder, meel en zout.
IMG_1671
Mix in weer een andere kom de boter en suiker met een mixer smeuïg.
IMG_1669
Vervolgens gaat het ei, vanille-extract en bananenmix erbij. Als dat goed door elkaar is gaat als laatste de droge ingrediënten er beetje bij beetje bij. Dan is het klaar en kan het in de bakvorm.
Ik had maar 1 bakvorm en beslag voor 2. Dus besloot ik om het overige beslag te verdelen over cupcake bakjes.

IMG_1672

De cupcakes zaten ongeveer 35 minuten in de oven en het brood tussen de 60 en 70 minuten (ik zat de laatste paar minuten niet op te letten). De truc om te kijken of het gaar is is natuurlijk het welbekende prikkertje in het midden van je baksel. Als het prikkertje er schoon uitkomt is het klaar.

IMG_1676

Natuurlijk heb ik al geproefd en het is heerlijk en lekker fluffy, echt een aanrader dus. Het is niet super gezond want er zit wel redelijk wat suiker in, maar ik vind het zeker het maken waard.
Dus succes met het maken van een overheerlijke bananenbrood en laat me weten in een reactie of via social media wat het eindresultaat is!

Twitter: @emmaberingx
Instagram: @emmaberingx

Follow:

2 Comments

 1. July 26, 2016 / 5:18 pm

  I could not resist commenting. Very well written!

  • emmabering
   August 3, 2016 / 9:28 am

   Thank you very much! Glad you liked it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *