Goede voornemens voor 2017?

Goede voornemens voor 2017?

Hallo allemaal! Dit is mijn eerste bericht in het nieuwe jaar dus gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat iedereen een gezellig oud & nieuw heeft gehad! Vandaag wil ik het hebben over goede voornemens, want ik weet niet zo goed wat ik er mee moet af en toe.

Wat zijn mijn goede voornemens

Een nieuw jaar, een nieuw begin? Elk jaar maak je goede voornemens, of je het nou hardop zegt of voor jezelf houd. Persoonlijk vind ik het raar dat we met z’n allen besluiten dat goede voornemens worden gemaakt aan het einde van het jaar/begin van het nieuwe jaar. Ik vind dat je op elk moment van het jaar voornemens kan maken.

Misschien is het omdat je aan het begin van het nieuwe jaar meer open staat voor verandering of nieuwe dingen. Wat het ook is, goede voornemens zijn voor mij niet verplicht. Ik wil mijzelf dan ook niet dwingen om een bepaald iets te behalen. Wat ik wel wil doen is mijn best doen. Het hoeft niet meteen, of binnen 1 maand of iets dergelijks. Wat mij betreft doe je er 1 jaar, over 2 jaar zelfs, maakt niet uit.

Doelen

Ik denk dat dat ook de reden is dat ik het meer zie als doelen die niet persé gehaald hoeven worden. Ik ga in ieder geval mijn best doen om het te proberen.

Dus hier mijn doelen voor 2017

  1. Ik wil het liefste 1 blogpost per week.
  2. Ik wil mij meer verdiepen in fotografie, en dan bedoel ik vooral hoe je met je camera omgaat (functies) en de mooiste composities.
  3. Ik wil over het hele jaar meer sporten en het volhouden. Het gaat mij dan ook niet om super fit te worden of af te vallen voor de zomer. Nee, ik wil een betere conditie en ik wil meer sporten omdat ik weet dat het goed voor mij is (lichamelijk en geestelijk).
  4. Ik wil meer plantaardig eten. Ik eet al een stuk minder vlees dan eerst, maar ik merk nu dat mijn lichaam dit veel fijner vind. Ik heb hier ook een heel artikel over geschreven voor Lisa goes Vegan. Lees die hier.
  5. Ik wil positiever zijn. Ik heb vaak de neiging om een glas als halfleeg te zien en ik wil het glas wat vaker halfvol zien.
  6. Ik wil minder uitstellen. Dit is echt een probleem voor mij. Vooral als het aankomt op schoolwerk. Ik stel dingen vaak zo lang uit dat ik er ontzettend veel stress van krijg.
  7. Ik wil minder op mijn telefoon/laptop zitten. Dit wordt echt een uitdaging, want af en toe zitten ze aan mijn handen vastgekleefd.
  8. Als laatste wil ik meer tijd stoppen in het onderhouden van mijn relaties. En dan vooral de relaties die ik al heb: familie, vrienden, mijn vriend. Ik vind het belangrijk en daarnaast ook hartstikke leuk om die band groot/sterk te maken.

Wat zijn jullie goede voornemens of doelen voor 2017? Laat het mij weten in de reacties of via Facebook of Instagram.
Ik wens jullie allemaal een heel fijn en liefdevol 2017!

Veel liefs,

Emma

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *