Zoete aardappel pompoen burger met avocadosalsa

Zoete aardappel pompoen burger met avocadosalsa
Sinds ik bij Lisa goes Vegan stage loop, ben ik veel meer plantaardig gaan eten.

Dus toen ze mij vroeg om een recept te maken en te fotograferen was ik daar helemaal voor! Vandaag deel ik met jullie het recept voor een zoete aardappel pompoen burger met avocadosalsa!

Plantaardig eten kan best lastig zijn, vooral voor iemand zoals ik, die nog maar net begonnen is. Ik vind vaak dat ik geen inspiratie heb en niet precies weet wat ik allemaal kan maken. Daarom vind ik het ook zo fijn dat op de site van Lisa vaak nieuwe ideeën staan.

Toevallig hadden we net op kantoor een pakketje binnengekregen van Vivera waar dus een super lekkere burger in zat! Dus besloten we uiteindelijk die burger te maken met een aantal lekkere toppings.

Dit recept is gemaakt in opdracht voor de Lisa goes Vegan website.

Pompoen zoete aardappelburger met avocadosalsa

Zoete aardappel pompoen burger recept - My Chapter Twenty
Ingrediënten:

Voor 2 burgers

 • 2 meergranen, spelt of glutenvrije broodjes
 • 1 courgette
 • 2 vegan burgers (deze zijn van Vivera)
 • 1 avocado
 • 2 middelgrote tomaten of 1 grote tomaat
 • 1 paprika
 • 2 bosuitjes
 • Verse peterselie
 • kokosolie (om in te bakken)
 • hummus
 • veldsla
 • eventueel: augurken
Methode:
 1. Snijd de courgette en paprika in plakjes. Zorg ervoor dat de paprika stukjes een beetje plat zijn zodat ze straks makkelijk gegrild kunnen worden. Gril deze vervolgens in een grillpan, tosti-ijzer of in de oven totdat er bruine strepen in komen.
 2. Doe vervolgens de kokosolie in een koekenpan en braad daar de burgers in 5 minuten gaar en goudbruin.
 3. Maak ondertussen de salsa. Snijd de bosui, avocado, tomaten, augurken en peterselie klein en voeg ze samen in een kommetje.
 4. Optioneel: Rooster de binnenkant van de broodjes of doe ze even in de oven (180 graden) zodat ze warm en knapperig worden.
 5. Besmeer de broodjes aan de onderkant met een lekkere laag hummus. Leg er vervolgens wat sla op gevolgd door de avocado salsa. Leg hier dan de burger op en de gegrilde paprika en courgette. Dit kan natuurlijk in een andere volgorde als je dat lekkerder vindt.
 6. That’s it! Enjoy!

Zoete aardappel pompoen burger recept - My Chapter TwentyTaste Test

Ik moet zeggen, het was errrrg lekker en perfect voor als lunch of diner! Vooral die salsa en de gegrilde groenten smaakten heel erg goed samen. De burger zelf was lekker, maar ik moet nog wel even wennen aan een plantaardige burger. Misschien ga ik binnenkort ook zelf een keer een burger maken!

Eten jullie ook plantaardig? En wat vinden jullie van vegan burgers? Ik ben heel benieuwd! Laat het mij weten in de reacties of via Facebook en Instagram!

Liefs,

Emma

Het originele recept vind je op de website van Lisa goes Vegan.

Zoete aardappel pompoen burger recept - My Chapter Twenty

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *