Mijn Youtube geschiedenis

Mijn Youtube geschiedenis

Misschien is het je al opgevallen aan mijn vorige blogpost, maar ik ben deze zomer wat meer gaan vloggen. “Vloggen? Dat is toch wat iedereen al doet?” Jep, dat klopt, en ik doe het dus ook. Sterker nog, ik deed het al in 2014!

Mijn Youtube geschiedenis

Toen ik een jaar of 18 was begon ik mij steeds mee te interesseren in Youtube. Ik keek vooral veel beauty video’s. Op een gegeven moment besloot ik toch ook maar eens een video te maken. Ik vond het namelijk super leuk om te zien, maar wilde het zelf ook wel eens uitproberen. Vond ik het leuk? Ja, super leuk zelfs! Ik wilde meer en meer video’s maken.

Weinig bekijks

Laten we eerlijk zijn, mijn video’s kregen weinig bekijks. De 20 views die ik kreeg waren van mijzelf en mijn moeder. Ik dacht oprecht dat de views vanzelf wel zouden komen, maar dat gebeurde niet. Inmiddels weet ik wel waarom. Ik durfde het namelijk niet te delen. Ik was als de dood dat mensen mijn video’s zouden vinden en mij daarom belachelijk zouden maken. Dus hield ik mijn mond en maakte ik video’s in stilte.

Engels

Daarnaast deed ik mijn video’s vroeger ook nog in het Engels. Ik dacht dat ik op die manier een grotere doelgroep zou bereiken. Maar ook dat viel best tegen. Ik denk dat er in 2014 ook een stuk minder Nederlandse Youtubers waren. Misschien waren ze er wel, maar waren ze nog niet zo groot. Inmiddels zie ik Nederlandse vlogger na vlogger verschijnen. Dus drie keer raden: mijn video’s zijn gewoon weer lekker in het Nederlands.

(Inmiddels staan er al heel veel oude Engelse video’s privé, maar als je echt wilt kan je nog even lachen om mijn schattige Engelse video’s)

Ik schaam mij niet meer

Inmiddels ben ik het zat om mij ervoor te schamen. Ik moest wel lachen om wat Zoë Sugg (Zoella) zei in een van haar recente vlogs: “Guys, it’s 2017, everybody vlogs. If you’re not vlogging, you need to start. Get used to it.” En ondanks dat ze het zei als een grapje, vond ik het wel een goede boodschap. Dus daarom heb ik besloten om mijn vlogs/video’s toch wat meer te gaan delen. Ik bedoel, ik maak ze niet zodat niemand het kan zien. Uiteindelijk zou het toch wel leuk zijn dat het grootste gedeelte van de views niet van mijzelf komen haha!

Wat kan je verwachten?

Houd vooral mijn Youtube-kanaal in de gaten. Ik ben namelijk van plan om nog veel meer video’s te maken! Op het moment ben ik vooral bezig met vlogs (mijn vakantie vlog komt morgen online!) en lifestyle video’s zoals de shoplog van vorige week.

Bekijk voor nu mijn eerste weekvlog! En vergeet zeker niet te abonneren!

Laat mij ook even in de reacties weten wat je van mijn Youtube geschiedenis vindt! Vlog jij zelf ook? Let me know!

Liefs,

Emma

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *