Dol op podcasts? Luister deze podcasts voor carrière advies

Dol op podcasts? Luister deze podcasts voor carrière advies

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik elke treinreis wel podcasts beluister. Zinnen als “Oh, ik heb een idee. Ik was namelijk een podcast aan het luisteren over…” komen vaak genoeg uit mijn mond.

De tijd dat ik in de trein reis gebruik ik het liefste goed door podcasts te beluisteren. En dan het liefste podcasts waarvan ik ook nog wat leer. En aangezien ik dol ben op carrière advies, leek het mij een goed idee om mijn favo podcasts met je te delen op het gebied van carrière.

Kleine disclaimer: alle podcasts die ik hier beneden benoem zijn in het Engels.

Happy Place

Happy Place is de podcast van Fearne Cotton, een Engelste televisiepresentatrice en dj. Fearne praat in elke podcast met een nieuwe gast. En dat zijn niet zomaar gasten, maar mensen die het goed voor elkaar hebben op carrière gebied. Zo spreekt ze Game of Thrones actrice Natalie Dormer, YouTuber en ondernemer Zoë Sugg, Melanie C (Spice Girls) en nog veel meer bekende namen.

Het gaat niet alleen over hun leven, maar vooral ook over de weg naar succes. Het gaat dus niet constant over carrière, maar je luistert naar een fijn gesprek tussen twee personen en steekt er ook nog wat van op.

View this post on Instagram

That wicker chair is where I spend the majority of my working hours, on calls with my wonderful coaching clients who inspire me every single day with their stories, their courage, their tenacity, their gifts, and their creativity too. By the end of my working week my brain may feel a little tired but my heart is always oh so full. My clients remind me to be brave with my life, that our creative work matters, that we all face highs and lows and ups and downs but it’s the continuing to keep going that matters most. That nobody is going to do our work or our life for us, but that doesn’t mean that this journey has to be lonely and hard every step of the way. That sometimes, this journey is as joyful as we allow it to be ✨ What about you, where and how do you spend the majority of your working week? ✍🏻

A post shared by Jen Kontis-Carrington (@jencarrington_) on

Make It Happen

Make It Happen is de podcast van Jen Carrington. Jen is, zoals ze zelf zegt, een creative coach. Ze maakt korte, maar to-the-point afleveringen over carrière, geluk, ondernemerschap en mindset.

Soms heeft ze een gast met wie ze wat dieper ingaat op het onderwerp van die aflevering. Maar over het algemeen zijn het korte afleveringen over bijvoorbeeld schijt hebben aan wat anderen van je denken en hoe falen niet je grootste vijand is. Zeker waard om een keer te beluisteren.

View this post on Instagram

Very late night post but I like to listen to podcasts when I should be sleeping! I just finished listening to the episode about trying to run a business whilst having a chronic illness and omg – the joy and relief of hearing people who get it. The person who wrote in could have been me as I myself have multiple chronic illnesses. Dealing with those are hard enough but when you're trying to grow a business and carve out a sustainable career for yourself it's a whole other matter. The experiences of others going through the same thing was something I really needed to hear right now as my body just completely fails me in Winter and I think of all the things I want to do and products I want to launch meanwhile I'm stuck lying in bed all day. @me_and_orla & @jencarrington_ have reminded me that it's ok to go at my own pace and that my journey isn't comparable to other people who don't have to deal with this. I'm so proud of what I've managed to achieve this year when not so long ago it was my dream just to be able to sit up in bed for 30 minutes. I've come such a long way and there's a lot more to come but it's something I have to do at my own pace and that's ok 😊 . . #latenightthoughts #latenightmusings #creativepreneur #podcastlove #lettersfromahopefulcreative #chronicillness #chronicillnesslife #chronicillnessproblems #spoonielife #thisismyjourney #mecfs #mecfsawareness #myalgicencephalomyelitis #potssyndrome #fibromyalgia #chronicfatiguesyndrome #chronicfatigueawareness #chronicpain #smallbizsaturday #mycreativebiz #handmadebusiness #dontquityourdaydream #startwithwhy #calledtobecreative #creativityfound #risingtide #livethelittlethings #flashesofdelight #communityovercompetition

A post shared by The Weaving Emporium (@theweavingemporium) on

Letters From A Hopeful Creative

Letters From A Hopeful Creative is de podcast van Jen Carrington (hé, daar is ze weer) en Sara Tasker. In elke aflevering behandelen ze een brief van een ‘hopeful creative’ die wat begeleiding, steun en aanmoedig nodig heeft tijdens zijn/haar weg naar een droom of doel.

Elke aflevering is een soort mini coaching sessie en peptalk die jij mag meeluisteren. Elke maandagochtend is er weer een nieuwe aflevering. Perfect begin van de week.

The GaryVee Audio Experience

Daar hebben we Gary weer. In mijn vorige artikel legde ik al even uit wat ik heb geleerd van Gary Vee. Ook luister ik graag naar zijn podcast.

In The GaryVee Audio Experience vind je audiofragmenten van de #AskGaryVee show afleveringen op YouTube, keynote toespraken en stukken uit de Dailyvee video’s. Persoonlijk vind ik dit een fijne manier om naar zijn advies te luisteren, omdat je niet uren op YouTube blijft hangen. Je kan gewoon korte fragmenten beluisteren. Heb je maar 10 minuten de tijd? Geen probleem, er zijn genoeg afleveringen van onder de 10 minuten.

View this post on Instagram

Want to start a business but your spouse/family/BFF aren’t on board? 👋🏼 It can be difficult to be a woman striving for more in her career: It goes against traditional gender roles, people can question your priorities, and it’s easy to feel like a workaholic compared to your peers… Not having that support, or even having resistance from your closest family and friends, presents a whole new hurdle to clear. So how do you do it? How do you navigate your relationships and get people on board with your big idea? 💡 Today I’m breaking it down as a married woman and as a mother… But no matter what stage of life you’re in, you’ll likely meet resistance with people you love not really understanding or fully getting “it.” ✨ Are you tuning in right now? Link in bio!

A post shared by Jenna Kutcher 🗣 GOAL DIGGER (@goaldiggerpodcast) on

The Goal Digger Podcast

The Goal Digger Podcasts is de podcast van Jenna Kutcher, fotograaf en podcaster. In haar podcast beantwoordt ze vragen zoals: hoe creëer ik mijn droombaan? Hoe maak ik geld online? Ben ik klaar om mijn 9-tot-5 baan te verlaten? En nog veel meer.

Het zijn geen korte afleveringen, dus neem je tijd ervoor (in de trein bijvoorbeeld?). Ze behandelt werkelijk alle aspecten van het carrière pad, maar pakt soms ook wat meer persoonlijke onderwerpen mee.

How I Built This

How I Built This with Guy Raz is de podcast van (verassing!) Guy Raz. Hij is journalist, correspondent en radio host. Zijn podcast gaat volledig over ondernemerschap en hij spreekt met oprichters van bedrijven zoals Canva, Five Guys, SoulCycle, Bobbi Brown en Instagram.

Het zijn daadwerkelijk grote namen, grote bedrijven met grote verhalen. Dat maakt deze podcast ook zo leuk. Het zijn verhalen van ondernemers die je normaal gesproken niet zou horen. En daarnaast zijn het ondernemers waar elke beginnende ondernemer veel van kan leren.

 

Wat zijn podcasts waar jij graag naar luistert? Laat het me weten in de reacties beneden.

Follow:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *