5x wat ik vroeger allemaal wilde worden

5x wat ik vroeger allemaal wilde worden

Als klein meisje (en überhaupt als klein kind) word je vaak gevraagd: ‘Wat wil jij later worden?’ Deze vraag heb ik meerdere keren gekregen, en elke keer had ik een ander antwoord.

Daarom lijkt het mij leuk om deze met je te delen en te kijken of ik het vandaag de dag nog steeds een leuk beroep vind.

Ballerina

Ik denk dat ik naast prinses (wat gewoonweg niet realistisch is, dus vandaar niet meegenomen in dit artikel) dolgraag ballerina wilde worden. Als peuter zat ik op ballet en dartelde ik met +/- tien andere kleintjes rond in een roze tutu. Dus als klein meisje was het de droom om later een mooie en sierlijke ballerina te worden.

Is het gelukt? Nee, die droom kon ik na een jaar of 2 weg gooien. Ik stopte met ballet en ging uiteindelijk op hiphop, wat er natuurlijk hartstikke veel op lijkt… Ik heb nog steeds veel respect voor ballerina’s, maar zelf eentje worden wil ik al heel lang niet meer.

Vooral omdat ik nu beter beeld heb bij het leven van een ballerina. Dat is niet zo zoetsappig als je misschien denkt, maar heel, heel, heel hard werken. Niets voor mij (lol).

Dierenarts

Dat was een droom die ik op de basisschool had. Het leek me geweldig, lekker de hele dag met puppy’s, kittens en konijnen spelen. Boy, was I wrong.

Toen ik eenmaal op de middelbare school zat en biologie kreeg, was de droom snel voorbij. Bloed? In dieren snijden? Mij niet gezien. Daarnaast heb ik biologie direct laten vallen toen dat kon, dus helaas. Gelukkig heb ik nu een eigen kat, ook leuk.

Verloskundige

Al vrij jong was ik geïnteresseerd in bevallingen. In die tijd was er ook een programma op de tv (weet niet meer hoe die heet) dat ging over het werk van verloskundigen. Ik vond het FASCINEREND. Ik zag mezelf al helemaal in een witte outfit allemaal baby’s ter wereld helpen.

Ook deze droom heb ik aan mij voorbij laten gaan, want ja, zie vorig punt. Biologie en ik waren geen vrienden. Dat gezegd hebbende vind ik het nog steeds een fascinerend beroep. Als ik als puber biologie leuk had gevonden, dan was dit zeker een beroep geweest wat ik nu zou willen doen.

Popster

Dat ik popster wilde worden had niets te maken met mijn zangkunsten. Ten tijde van de Disney Channel gekte was ik fan van Miley Cyrus, Selena Gomez en Demi Lovato. Deze drie dames waren actrice en ook nog eens popster. Leek me geweldig. Ik kon ook al hartstikke goed playbacken en dansen, dus dan kon ik dit ook wel. Hannah Montana, eat your heart out!

Ik denk niet dat ik je hoef te vertellen dat dit niets is geworden. Sad face.

Kapper

Dit was niet een beroep wat ik dolgraag wilde worden, maar het is wel eens bij me opgekomen om te gaan doen. Ik ben dol op haar, was altijd aan het stijlen, krullen, (visgraat)vlechten en noem maar op. Het leek me wel relaxed, lekker de hele dag haren knippen, beetje kletsen en dan weer naar huis.

Later heb ik toch gekozen voor een studie wat te maken heeft met media. Nét even wat anders.

Wat wilde jij vroeger worden? Laat het me weten in de reacties.

Follow:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *