6 dingen waar je (wellicht) te veel geld aan uitgeeft

6 dingen waar je (wellicht) te veel geld aan uitgeeft

Soms geven we geld uit aan dingen waar we ons niet een zo bewust van zijn. Aan het einde van de maand heb je toch wel meer uitgegeven dan je had gewild. Dit kunnen 6 dingen zijn waar je in de toekomst wat minder aan kan uitgeven.

Koffie to-go

Elke ochtend voordat je de trein in gaat even snel een kopje koffie halen. Ja, ik weet hoe het gaat, ben er zelf ook schuldig aan. Maar toch is het totaal onnodig. Tel maar eens bij elkaar op hoeveel je uitgeeft als je elke dag een kopje koffie koopt.

De prijzen verschillen van 1 euro bij een to-go zaak tot wel 5 euro voor een white cafe mocha met sojamelk van de Starbucks. Je kan net zo goed thuis een reisbeker vullen met koffie of thee, dan ben je een stuk goedkoper uit.

De sportschool

Deze geldt natuurlijk lang niet voor iedereen, maar er zijn genoeg mensen die een abonnement hebben op de sportschool die daar nooit gebruik van maken (ahum, moi). Een paar jaar geleden had ik een abonnement op een sportschool. Ik ging een paar keer, maar vond het niets. Deed vervolgens mee met een paar groepslessen, maar haakte ook daar weer af.

Voor ik het wist was ik een half jaar verder en betaalde ik braaf elke maand voor de sportschool. Super zonde van mijn geld dus. Voor mezelf moest ik een keuze maken: óf ik zou elke week 2 tot 3 keer naar de sportschool gaan, óf ik zou het abonnement per direct stopzetten. Je snapt, ik heb gekozen voor het laatste.

Niet omdat ik niet fit wil worden, maar omdat ik ook prima thuis kan sporten door middel van YouTube video’s. Kijk maar eens een video van Yoga With Adriene of Blogilates, die video’s kunnen prima thuis met een matje.

Werk lunches

Even een werkafspraak buiten de deur, gezellig lunchen bij dat leuke tentje. Is dat nou wel zo handig? Natuurlijk is er niets tegen een keer een werkafspraak tijdens de lunch bij een leuk tentje, maar als je dit meerdere keren per week doet wordt het een duur grapje.

Probeer het daarom te verminderen tot 1 of 2 keer per maand. Dat scheelt je zo al €30 per keer dat je niet gaat. Dan kan dat meteen weer in je spaarpot.

> Lees ook: 5 manieren om effectiever geld te sparen

Merkspullen

Is het echt nodig om merkspullen te kopen? Ben je dan echt een beter persoon? Wat mij betreft niet. Ik heb geen Gucci tas nodig om mij gelukkig te voelen. Sterker nog, ik durf te wedden dat ik daar helemaal niet gelukkig van wordt.

Nou gaat het niet alleen over dure merkspullen, maar ook de duurdere merken in de supermarkt zijn soms best overpriced. Probeer daarom wat meer te letten op de prijs en de onbekende concurrenten. Hebben die hetzelfde product voor minder? Dan is de keus snel gemaakt.

Borrelen

Borrelen is natuurlijk hartstikke gezellig, al helemaal met gezellige vrienden en collega’s. Maar borrelen moet je geen rib uit je lijf gaan kosten. Sla bijvoorbeeld een keer een weekje over of houd het bij 2 drankjes in plaats van 4.

Nieuwe kleren

Hoe leuk het ook is om elk seizoen nieuwe kleren te kopen, het is niet altijd even nodig. Laten we eerlijk zijn, draag jij elk item uit je kast wekelijks of maandelijks? Is het antwoord nee? Dan heb je waarschijnlijk te veel kleren in je kast hangen.

Daarom is het ook niet nodig om elk seizoen weer nieuwe kleren te kopen. Naast dat je hiermee vaak fast fashion stimuleert, is het ook nog eens slecht voor je portemonnee.

Bedenk voordat je gaat shoppen of je iets echt nodig hebt. Zo ja, misschien kan je dan voor een prikkie een leuk item bij de kringloop of een tweedehandswinkels vinden. Of het wordt tijd om je kledingkast uit te mesten en wellicht met “oude” kleding weer nieuwe combinatie te maken.

 

Waar geef jij eigenlijk te veel geld aan uit? Laat het me weten in de reacties.

Follow:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *