De juiste studie vinden

De juiste studie vinden

Sinds mijn eerste blogpost een fashion post was leek het mij wel zo leuk om nu iets anders te doen. Vandaag wil ik het hebben over studie en dan vooral de studiekeuze, want die is zo makkelijk nog niet.

Wat achtergrond info

Ik heb mijn examen voor VWO gehaald in juni 2013. In september 2013 begon ik met de studie Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit van Utrecht. Maar ik kwam er al vrij snel achter dat dit niets voor mij was. Ik vond de studie niet leuk en ik was ook eigenlijk totaal niet geïnteresseerd in het onderwerp.. Ja, dat was gewoon een beslissing destijds die gemaakt moest worden waar ik duidelijk niet goed over had nagedacht. De rest van dat schooljaar 2013/2014 heb ik gewerkt en in de zomer ben ik samen met een vriendin voor een maand naar Bali gegaan. Lees daar hier meer over.
In dat jaar besloot ik dat ik Psychologie wilde studeren. Ik was er echt van overtuigd dat dit DE STUDIE voor mij was!

Psychologie

Dus daar ging in in september van 2014! Op naar Leiden, want aan de Universiteit van Leiden ging ik studeren. De overgang van een heel jaar niet studeren naar ineens voltijd leren was een heel groot! Ik vond het echt heel moeilijk om bij te blijven met de stof. En in het begin vond ik het super leuk, maar later waren er een paar vakken die niet helemaal mijn ding waren. Maar goed, dat heb je bij elke studie wel.

In het eerste semester waren er 5 vakken die ik moest halen. Ik heb er toen maar 3 gehaald. Dat betekende dat ik 2 herkansingen had aan het begin van het nieuwe jaar. Je mocht maar 3 vakken overdoen in het tweede jaar en ik moest nog 6 andere vakken halen dat jaar. Laten we zeggen dat de universiteit best moeilijk voor mij was. Ik moest super hard werken en leren en dan haalde ik een 5,6. Story of my life…

Rond april kwam ik op het punt dat ik of nog door kon gaan en heel hard moest werken, of moest stoppen omdat ik de cijfer gewoon niet haalde. Ik keek naar de vakken van het tweede jaar en daar werd ik niet heel veel blijer van. Dus toen heb ik besloten te stoppen en op zoek te gaan naar een nieuwe studie.

Een nieuwe studie kiezen

Nadat ik had besloten te stoppen moest ik gaan zoeke naar een nieuwe studie of besluiten om te gaan werken. Daarnaast moest ik natuurlijk kijken of ik HBO of WO wilde doen.
Ik heb heel lang en hard nagedacht over wat ik nou echt leuk vind. En na het praten met familie en vrienden kwam ik erachter dat ik gewoon dol ben op het maken van Youtube video’s! Ik vind het leuk om te filmen, editen, blogposts schrijven en alles wat te maken heeft met creëren en ontwerpen. Ik ben gewoon creatiever dan dat ik dacht, maar ik heb er gewoon niet veel meer mee gedaan dan video’s online zetten.

De volgende stap was om uit te zoeken wat voor studie past bij mijn passie. Na heel wat onderzoek kwam ik op de studie Media, Informatie en Communicatie. Dit is een HBO studie aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier krijg je gewoon veel meer vrijheid om creatief te zijn. Je moet meerdere stages doen en je krijgt veel meer vrijheid om iets te DOEN in plaats van saaie stoffige onderzoeken.

Media Informatie en Communicatie

Deze studie is vooral in het eerste jaar heel breed. Je krijgt vakken van journalistiek tot marketing tot digitale media.
Na je eerste jaar mag je een specialisatie kiezen: tekstschrijven, media marketing, audiovisuele producties en digitale media.

Het wachten begint

Het enige vervelende aan je inschrijven voor een nieuwe studie is dat je moet worden toegelaten. Dus nu moet ik wachten tot halverwege juli om te horen of ik toegelaten ben. ARHG wachten is zoo irritant!

(SPOILER ALERT: Ik ben uiteindelijk toegelaten en zit nu in het tweede jaar)

Ik wil gewoon heel graag beginnen, wat nu natuurlijk niet kan, maar het is in ieder geval een goed teken!

 

Dus nu dat jullie weten wat mijn studiekeuzes zijn, laat me weten wat jullie voor studies doen/gaan doen en of jullie studiekeuzestress ervaren?

Je kan het mij laten weten via Facebook, Instagram of in de reacties hieronder.

Liefs,

Emma

 

BTW Ik heb nu ook een Facebook pagina en ik zou het heel erg waarderen als jullie liken!
http://facebook.com/mychaptertwenty

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *