Twenty Talks: Let’s Talk About… Water

Twenty Talks: Let’s Talk About… Water

“Je moet wel genoeg water drinken!” is iets dat ik maar al te vaak hoor. Water drinken is iets wat ik niet echt vaak doe. Ik pak namelijk niet zomaar een glas, het is totaal geen gewoonte van mij. Als ik dorst heb, zelfs als ik het niet echt door heb, pak ik liever een koekje of iets anders om te eten. Maar meestal als ik dat glas wel pak, blijk ik achteraf helemaal geen honger te hebben.

Toen ik jonger was hoefde mijn moeder mij nooit te vertellen dat ik weer moest drinken, want kennelijk deed ik dat als. Maar sinds ik een jaar of 13 was (gokje) werd dat anders. Eerst was het omdat ik de smaak van water niet lekker vond, wat nog steeds zo is, maar later was het ook omdat ik het gewoon vergat te pakken.

Vorige week dacht ik dat ik misschien wat meer water moet drinken. Ik heb al jaren een app op mijn telefoon dat mij daarbij zou moeten helpen, maar dat hielp eigenlijk nooit. Het normale aantal liters dat je op een dag moet drinken is ongeveer 2 liter (verschilt natuurlijk ook per persoon) en aan het einde van de dag had ik iets meer dan 2 liter gedronken, ik was zo trots haha.

Drinking water bottle
Drinking water

Diezelfde dag vertelde ik mijn vriend trots dat ik zoveel had gedronken. Hij vertelde mij dat 2 liter drinken niet persé goed voor je is. In eerste instantie geloofde ik het niet, maar toen hij mij de video van “Adam ruins everything” op Youtube liet zien snapt ik het. Het blijkt dat iedereen “weet” dat 8 glazen water drinken goed voor je is, maar er is geen enkele studie die laat zien dat dat klopt. Het blijkt gewoon iets te zijn dat mensen zeggen. Je kan die video hier zien.

 

Drinking glasses of water

De conclusie is om gewoon te drinken wanneer je dorst hebt. Ik ben het er gedeeltelijk mee eens, maar ik vind nog steeds dat je genoeg moet drinken op een dag, ook als je geen dorst hebt.

Hoeveel drinken jullie op een dag? Laat het me weten in de reacties of via Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs,

Emma

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *