Let’s Talk About… Switching Off

Let’s Talk About… Switching Off

Switching off kan erg lastig zijn in de wereld waar we nu in leven. We zijn constant op onze telefoon, laptop, tablet, tv, etc. Ik ben niet het persoon dat mijn telefoon in een hoekje gooit zodra ik thuis kom en ga lezen. Normaal gesproken lig of zit ik op de bank, pak ik mijn laptop en telefoon en doe ik de televisie aan. En daarnaast zit ik nog door Youtube heen te scrollen op zoek naar leuke video’s om te bekijken, bekijk ik Instagram, Facebook en Snapchat. Ik zou kunnen beargumenteren dat ik dat doe om te relaxen en meestal doet dat het ook. Maar eigenlijk wordt ik er oncomfortabel en ontevreden van. Ik kan het gevoel moeilijk beschrijven, maar ik weet dan gewoon niet meer hoe ik moet zitten of liggen om mij comfortabel te voelen. Vaak weet ik gewoon niet meer wat ik op mijn laptop kan doen dus ga ik maar naar bed (dit is ook vaak pas rond 12 uur).

Waar ik het vandaag over wil hebben is hoe je ECHT even je ME-TIME kan hebben. Voor mij lijkt het soms wel alsof ik alleen maar meer gestrest raak zodra ik vaak mijn telefoon & social media check. Dus laten we onze telefoon in een hoekje gooien (of leggen, is misschien iets goedkoper haha) en laten we iets non-techt related doen.

Dit kan je in de avond doen (of overdag) voor me-time:

  • Neem een lekker bad of lekkere douch. Als je een bad hebt dan zou ik een lekker warm en lang bad nemen. Het enige bad bij mij in de buurt is die van mijn ouders, maar die gaan helaas verbouwen.. (verdikkie). Maar goed, neem een goed boek mee, zet muziek op of lig gewoon in stilte. Als je geen bad hebt kan je natuurlijk ook een lekkere warme douche nemen. Neem je favoriete bath-bomb mee of een heerlijke shower gell en verwen jezelf eventjes.

img_2508

  • Lees een goed boek. Deze klinkt misschien vanzelfsprekend, maar ik lijk dit vaak te vergeten als ik tot rust wil komen. Trek je comfy kleding aan en pak een boek of tijdschrift (kan natuurlijk ook) en snuggle op de bank of je bed. Ik ben nu ongeveer 3 verschillende boeken aan het lezen, dus ik pak graag een tijdschrift. Deze zijn lekker kort en makkelijk te lezen. Het helpt mij ook om mijn hersenen en gedachten even tot rust te brengen. Maar tippie: lees niet te zware of enge boeken vlak voor bed!

Switching off reading

  • Ga wandelend. Het hoeft niet lang te zijn, maar als je voor 15 tot 20 minuten buiten bent kan je je echt kalmer en meer relaxed voelen dan eerst. Je kan je telefoon voor de zekerheid meenemen, maar probeer hem stil te zetten en weg te stoppen in je zak of tas. Ik ben zo’n persoon die graag naar muziek luistert, wat helemaal prima is, maar probeer ook eens zonder muziek en te luisteren naar de omgeving. Ik woon dicht bij het strand waar ik altijd graag heen ga. Maar ik woon natuurlijk ook in Amsterdam waar de zee niet is. Dan kan je bijvoorbeeld ook naar een park gaan en genieten van de natuur (voor zover een park natuurlijk is).

fullsizerender Switching off emma

Switching off beach

  • Mediteer. Of neem een momentje van complete stilte. Ik gebruik graag de apps Headspace (helpt je met mediteren) en Calm (doet hetzelfde als Headspace). Als je niet wilt mediteren kan je natuurlijk ook naar rustige natuurgeluiden luisteren. Voor deze geluiden gebruik ik graag de app Relax Melodies voor geluiden van het strand, bos, regen, vogels, etc. Met “switching off” hoor je natuurlijk je telefoon niet te gebruiken, maar je kan deze apps ook gebruiken zonder internet, hoe handig!

switching off calm

  • Mijn laatste tip is schoonmaken. Ik weet dat het raar klinkt, maar als ik wil relaxen kan dit soms heel goed helpen. En dan bedoel ik niet persé stofzuigen of dweilen, maar juist opruimen. Denk aan onnodige rotzooi weggooien/opruimen, de was doen of de keuken schoonmaken. Dat laatste helpt mij vooral om rustig te worden. Een schone keuken is een rustig hoofd haha.

Dat waren mijn tips voor een rustig hoofd en een relaxed gevoel. Wat doen jullie om even helemaal tot rust te komen? Laat het me weten in de reacties of via Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs,

Emma

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *