Mijn Camera Apparatuur

Mijn Camera Apparatuur

Ik heb over de afgelopen jaren toch flink wat camera spullen verzameld, al zeg ik het zelf. Daarom wil ik vandaag met jullie delen wat ik gebruik en wat ik ervan vind!

Camera’s

De eerste camera die ik kreeg was de Canon EOS 600D (of zoals deze online ook bekend staat: T3i). Ik wilde dolgraag een professionele camera om foto’s mee te maken en om mee te kunnen filmen. Mijn vader heeft mij heel lief geholpen bij de financiering, want een prijskaartje had het wel… (vooral de lens, de body zelf is nog wel te betalen)
Deze camera is heel goed voor filmen en het maken van foto’s. De body zelf is niet heel zwaar dus hij zit ook niet om je nek te zeuren. Ook heel fijn is het uitklapschermpje voor als je jezelf wilt filmen. Het enige minpuntje is dat de camera uit zichzelf niet kan scherpstellen. Dus als je een video opneemt dan heeft hij geen autofocus, wat nog wel eens lastig kan zijn als je niet goed scherp hebt gesteld aan het begin.

Afgelopen Kerst heb ik de Olympus Pen E-PL-7 gekregen en ook hier ben ik super blij mee. Hij is een stuk compacter dus dat is heel fijn voor on-the-g0. De foto’s die hij maakt zijn bijna net zo mooi als met een spiegelreflex. Maar vergis je niet, ook deze heeft een prijskaartje. Verder werkt hij heel fijn en makkelijk. Er zit een touchscreen op waarmee je ook heel makkelijk kunt focussen. Het enige wat deze nog mist naar mijn idee is een zoeker waar je dus met je oog doorheen kunt kijken.

Als laatste heb ik mijn compacte camera Canon Powershot G7X. Deze hele fijne camera heb ik een jaar geleden gekocht omdat ik op dat moment zoveel aan het vloggen was dat ik eigenlijk wel een goede camera wilde hebben. Je wilt namelijk niet met je mobiel filmen, want dat is slecht kwaliteit, maar je wilt ook niet je spiegelreflex gebruiken, want die is niet praktisch en veel te zwaar. Ik had hele goede reviews gelezen en wilde deze daarom kopen. Ook deze heeft een flipscherm wat erg handig is om te checken of je in beeld/focus bent. Wel een kleine waarschuwing, na een tijdje heeft de camera wat moeite met autofocus, dan duurt het een stuk langer dan voorheen. Daarom is er nu ook de Mark II, die is alleen wel een stuk duurder.

Lenzen

De eerste lens die ik bij mijn Canon kreeg was de Sigma 30mm F/1.4 voor Canon. Deze lens heeft een vast brandpunt en kan dus niet worden ingezoomd, de 30mm zorgt ervoor dat je een redelijk groot/breed beeld hebt. Deze lens is perfect voor als je wilt filmen met een wazige achtergrond. De lens kan autofocussen zolang je de juiste body hebt. Verder is de lens ook goed voor het maken van foto’s. Persoonlijk vind ik het heel mooi als je up-close ergens een foto van maakt zodat de achtergrond weer heel mooi wazig is.

De tweede lens die ik bij mijn Canon heb gekocht is de Tamron AF SP 24-70mm F/2.8 voor Canon. Deze dure lens is echt prachtig! Hij kan zoomen dus je kan dichterbij objecten foto’s maken. Ik wilde deze lens omdat ik ook op vakantie of andere uitjes de camera mee wilde hebben. De 30mm is heel fijn, maar soms wil je een iets smaller gedeelte in beeld brengen en daar komt deze lens heel goed van pas. Daarnaast is deze lens ook voor filmen een fijne lens, lekker scherp, maar wel minder wazig in de achtergrond. Ook deze lens heeft autofocus.

De laatste lens hoort bij mijn Olympus Pen. Het is de Olympus EW-M 17mm F/1.8. Deze lens heeft ook een vast brandpunt en is een groothoek objectief. Dat betekend dat de lens heel veel beeld kan vastleggen. Heel handig vind ik de focus-ring die je kan verschuiven naar autofocus of handmatige focus. Enige nadeel is de donker/licht verhoudingen. Als je een foto neemt naar het raam toe (ook als het bewolkt is) geeft de lens of een hele donkere foto of een hele gele foto. Dat vind ik minder mooi.

Statieven

Ik heb een aantal statieven. Ik zal beginnen met degene die ik het meeste gebruik, namelijk de Vanguard Espod CX 204AP. Deze was super goedkoop maar werkt perfect. Statieven kunnen soms een hoog prijskaartje hebben, maar naar mijn mening hoeft het niet duur te zijn. Als je geen professionele fotograaf bent kun je een goedkope versie ook prima gebruiken. Dit statief komt namelijk tot ooghoogte en zelfs nog hoger. Je kan ook alle kanten ermee opdraaien dus alle belangrijke functies heeft hij. Wel opletten dat hij buiten niet omwaait want het materiaal is super lichtgewicht.

Ik heb twee kleine statieven. De eerste is een kleine gorillapod van Joby die je om bepaalde attributen heen kan buigen, maar daar is deze net iets te klein voor eigenlijk. Ik gebruik deze vooral als ik wil vloggen als een soort selfiestick. En de tweede is een hele oude die ik laatst heb gekregen. Deze heeft hele stevige poten en is daarmee erg stabiel, heel fijn dus!

De laatste is een steadicam van Firmcam die ik nog niet gebruikt heb. Deze is wat groter dus kan een grotere en zwaardere camera er ook op. Ik heb alleen nog niet de kans gehad om deze goed uit te proberen.

 

Dat was al mijn camera apparatuur! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vonden en of ik jullie misschien heb geholpen met een besluit voor welke camera/lens je moet kiezen!
Vergeet het mij niet te laten weten in de reacties of op Facebook en Instagram!

Liefs,

Emma

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *