Twenty Talks: plantaardig eten

Twenty Talks: plantaardig eten

Vandaag wil ik een nieuwe rubriek introduceren: Twenty Talks. Hierin behandel ik onderwerpen die ik mee maak of waar ik meer over kwijt wil. Vandaag gaat het over meer plantaardig eten. Sinds ik bij Lisa goes Vegan stage loop ben ik steeds meer te weten gekomen over vegan eten. Vandaag daarom mijn ervaring met plantaardig eten.

Twenty Talks: Plantaardig eten

Wie had dat gedacht? Dat ik, de vleesetende Emma, plantaardig wilt eten! Ik niet in ieder geval. Ik zei ook altijd tegen vriendinnen: “Ik zou nooit vegetarisch/vegan kunnen worden hoor! Ik hou te veel van vlees en vis!”. En tot de zomer van 2016 was dat ook nog steeds wat ik dacht. Totdat ik stage ging lopen bij Lisa. Ik was op dat moment wel al bezig om lactose uit mijn eten te schrappen omdat ik lactose intolerant blijk te zijn. Dus er was al een kleine overgang.

Twenty Talks: plantaardig eten - My Chapter TwentyKeerpunt

Lisa heeft mij nooit gedwongen om plantaardig te eten, het was voor haar ook totaal geen probleem dat ik niet vegan was. Maar naarmate ik langer stage liep bij Lisa kwam ik steeds meer te weten over plantaardig eten en met het dierenleed dat gepaard gaat met de vleesindustrie. Ook leerde ik dat vlees slechte gevolgen kan hebben voor je lichaam. Vooral de documentaire Food Choices maakte grote indruk op mij. Terwijl ik die documentaire keek, had ik in mijn hoofd al bedacht dat ik minder vlees wilde eten.

Beter voor mijn lichaam

Sinds december 2016 ben ik vlees ontzettend gaan verminderen in mijn “dieet”. En ik merk heel erg aan mijn lichaam dat het gewoon veel beter is. Ik heb altijd wel last en pijntjes gehad aan mijn buik, maar ik merk dat zodra ik geen vlees eet ik die klachten niet meer heb. Of ik nou vegan ben? Nee, op dit moment niet. Ik zie mijzelf eerder als flexitariër, vooral omdat ik nog in en soort overgangsfase zit. Ik wil mijn eetstijl namelijk niet cold turkey omgooien, dat lijkt mij ook weer niet zo gezond.

Als kind was ik nooit bezig met gezond eten. Ik wist niet dat vlees/vis slecht kon zijn voor je lichaam en ik was mij al helemaal niet bewust van het dierenleed. Iedereen mag doen en eten wat hij wilt, maar lees je wel in over dit soort onderwerpen voor je een keuze maakt.

Wat ik eet op een dag

Wil je nou weten wat ik eet op een dag? Ik heb onlangs een “What I eat in a day” video opgenomen. Bekijk de hele video hieronder of op mijn Youtube kanaal!

Hoe vond je de eerste Twenty Talks? Ik heb super veel zin om nog veel meer Twenty Talks te gaan schrijven de komende tijd! Als ze online staan komen ze op een woensdag, dus hou mijn blog in de gaten.

Wil je nou meer weten over plantaardig eten en wat ik zoal doe in de week? Volg mij dan op Facebook en Instagram!

Liefs,

Emma

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *