Time to get fit!

Time to get fit!

Kan je het artikel aan het begin van januari nog herinneren? Die ene waarin ik enthousiast vertelde dat ik meer ging sporten? Ja, daar is nog niet heel veel van terechtgekomen. Daarom wil ik het vandaag hebben over waarom ik fit wil worden.

Waarom nu?

Het lijkt zo makkelijk; gewoon zeggen dat je iets wilt bereiken. Ik dacht dat ik dat dan ook wel zou doen. Helaas is tot nu toe niets minder waar. Nope, ik heb vanaf het moment dat dit artikel live kwam nog niets eraan gedaan… Slecht, I know. Please don’t judge me.

Ik weet niet wat er deze week veranderde, maar opeens dacht ik: “Ik moet nu toch echt gaan sporten!
Dus, al googlend, met mijn luie kont op de bank, kwam ik op sites als Basic Fit en Fit For Free. Want dit leken mij de meest logische sites om naar toe te gaan voor een sportabonnement.

Voorheen zat ik bij Basic Fit, maar na een half jaar betalen bleek dat ik maar pak en beet 6 keer was geweest. Dat zie je goed, gemiddeld 1x per maand. En dan te bedenken dat ik niet eens elke maand was geweest. Dus besloot ik dat ik het maar beter kon opzeggen, want zonde van mijn geld.

Toen ik in januari van dit jaar besloot personal training te doen, bleek dat de prijs mij toch iets te veel werd. Ik kon het niet betalen dus heb ik het afgezegd. De reden dat ik personal training wilde doen, was omdat ik een schema wilde volgen dat goed was voor mijn lichaam. Hier ben ik het trouwens nog steeds mee eens. Maar goed, ook dat dus niet gedaan.

Time to get fit!

Dus toen ik afgelopen week ineens het heldere moment zag, besloot ik dat ik eerst moet bedenken wat ik wil. Ik wil gewoon fit worden.

Fit, dat is echt zo’n woord dat ontzettend algemeen is. Fit voor mij betekend dit:

  • Ik wil een betere conditie krijgen, want op 3 hoog wonen vergt toch enige fitheid.
  • Ik wil dat de putjes in mijn benen (ja, geloof mij, die heb ik) weg gaan.
  • Dan wil ik ook voorkomen dat ik met van die kipfilets onder mijn arm loop. Ik dacht altijd dat ik dat nooit zou krijgen. Geloof mij, doe boven de 20 jaar geen ene reet aan fitness en je krijgt ze. Laten we niet overdrijven, ze zijn nog in hun puppyfase, maar ik laat het mij niet gebeuren dat ze zich gaan ontwikkelen tot volwassen kipfilets!
  • Nog wat bonus-eisen:
    • Als we dan toch bezig zijn zou een gelifte kont ook niet verkeerd zijn.
    • En doe mij dan ook zo’n plat buiktje alsjeblieft.

Wat is het plan?

Time to get fit - My Chapter TwentyIk ben er nog niet helemaal over uit of ik een sportabonnement neem of dat ik een yoga-abonnement neem (ik ben echt dol op yoga). Beide kan ik natuurlijk ook thuis doen. Dus zolang ik nog niet heb besloten wat ik ga doen, ga ik thuis mijn best doen.

Een deel van mijn motivatie zijn leuke sportkleren. H&M hebben zulke leuk! op de foto zie je een blauwe broek met bloemen motief en een wit sportshirt met een luchtige achterkant. De grijze sportbeha komt hier ook vandaan, al ben ik nog wel opzoek naar een wat steviger modelletje, if you know what I mean.

Time to get fit - My Chapter Twenty

De app die ik nu gebruik om thuis te sporten heet Seven (links boven op de foto). Je raad het al: 7 minuten sporten. Je kan kiezen om hier meerder circuits van te doen zodat je langer bezig bent. Ook heel fijn, het is een gratis app.
Voor iemand zoals ik, die dus nooit sport, vond ik het best lastig. Ik probeer het nu ook op te bouwen. Mijn goal voor over 1 maand is het 3 keer achter elkaar te doen.

Naast deze app ben ik ook erg fan van de video’s van Blogilates. Ik deed dit vroeger (toen ik 16 was) heel veel en zag echt resultaat. Ik vind het ook zo fijn dat je voor elk niveau video’s hebt.

Voor yoga ga ik naar het Youtube-kanaal van Yoga with Adriene. Wat ik zo fijn vind aan haar is dat ze heel rustig is, maar niet zweverig. Ook hier staan honderden video’s voor alle niveau’s en voor elk moment van de dag. Zo kan je bijvoorbeeld ochtend yoga doen, om wakker te worden, of avond yoga, voor als je rustig wilt worden voor de nacht. Ook leuk, ze heeft meerdere 30 dagen programma’s die je kan volgen.

Het doel

Ik ga mijn doel dit keer per maand bekijken. Want als ik iets in 1 jaar wil bereiken, dan neem ik ook een heel jaar om dit te bereiken. Dus voor deze maand wil ik elke week minimaal 2 keer yoga doen en minimaal 3 keer per week sporten (denk aan Seven of Blogilates).

Om het een beetje leuk te houden kom ik hier volgende maand op terug. Ik ben benieuwd of ik mijn doel dan heb bereikt!

Wat zijn jullie plannen om fit te worden? Hoe zorgen jullie ervoor dat het niet saai wordt? Laat het mij weten in de reacties of via Instagram of Facebook!

Liefs,

Emma

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *