Waarom ik altijd terug ga naar Yoga

Waarom ik altijd terug ga naar Yoga

Om even voort te borduren op het artikel van afgelopen woensdag heb ik vandaag een stukje over yoga. Ik heb hier al wel vaker over gesproken, maar de laatste tijd heb ik het weer helemaal terug gevonden. Lees je mee?

Waarom ik altijd terug ga naar Yoga - My Chapter Twenty

Zoals ik al zei vorige week heb ik geen yogastudio waar ik op het moment yoga doe. Ik gebruik de video’s op Youtube van Yoga with Adriene en dat werkt heel goed. Het zijn eigenlijk hele korte lessen. Een normale les duurt ongeveer anderhalf uur of een uur en een kwartier. De video’s zijn een stuk korter, maar voor een beginner zoals ik is dat juist prettig. Het fijne hieraan is dat je zelf kan bepalen wat je doet en of je meerdere video’s wilt doel of gewoon eentje.

Waarom ik altijd terug ga naar Yoga - My Chapter TwentyWaarom ik altijd terug ga naar Yoga - My Chapter Twenty

Ik heb niet altijd yoga gedaan via video’s. Een paar jaar terug had ik wel lessen. Ik zat bij Yogacentrum Kleverpark in Haarlem. De foto’s die je bij deze post ziet zijn ook hier gemaakt. Met mijn 19 jaar destijds was ik wel de jongste, maar dat maakte niets uit. Je komt daar tenslotte ook voor jezelf.

Wat ik zo fijn vind aan yoga is dat je even helemaal tot rust kan komen. Je neem echt even de tijd voor jezelf en voor je lichaam. Dat is iets wat wij denk ik af en toe vergeten. Even back to basics. De adem oefeningen blijven af en toe nog lastig voor mij, al gaat dat tegenwoordig wel makkelijker.

Waarom ik altijd terug ga naar Yoga - My Chapter TwentyWaarom ik altijd terug ga naar Yoga - My Chapter Twenty

Avond yoga

Avond yoga vind ik zo fijn omdat je dan na een lange dag even tot rust kan komen en kan relaxen. Het werkt voor mij een beetje als een bad nemen. Ik heb namelijk geen bad dus zal ik het met yoga moeten doen haha. Maar vaak als ik merk dat mijn hoofd nog heel druk is werkt yoga heel goed om het tot rust te brengen.

Ochtend yoga

Daarentegen is in de ochtend yoga doen ook wel heel erg fijn. Ik doe dit minder vaak omdat ik er dan niet aan denk. Maar soms is het erg fijn om je lichaam wakker te maken op een rustige manier.

Workout

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan yoga, maar toch kan het echt een workout zijn. Een tijdje geleden ging ik met mijn moeder mee naar de yogastudio Kleverpark. We moesten toen best lang in houdingen blijven staan. Ik merkte dat mijn benen begonnen te trillen en de dag erna had ik enorme spierpijn.

 

Waarom vinden jullie yoga zo fijn? Let me know in de reacties of via Instagram en Facebook!

Liefs,

Emma

Waarom ik altijd terug ga naar Yoga - My Chapter Twenty

Kijk trouwens hieronder mijn video die ik maakte terwijl ik foto’s probeerde te maken voor dit artikel. Die foto’s zijn trouwens niet meer gelukt.

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *