Twenty Talks: Een wereld online

Twenty Talks: Een wereld online

Online zijn is iets wat wet tegenwoordig allemaal zijn. En dan het liefste de hele dag. Ik herken het ook bij mijzelf; Instagram, Snapchat en Facebook worden regelmatig gecheckt. Daarom vandaag een Twenty Talks over een online wereld. Lees je mee?

Twenty Talks: Een wereld online

Ik zal het in deze Twenty Talks richten op mijn eigen ervaring, want dat lijkt mij het beste. Sinds ik klein was, was ik al geïnteresseerd in alles tech-related. Niet dingen als games, maar eerder computers, tablets, telefoons, etc. Dat was mijn ding en dat was bij mij thuis altijd wel bekend. Ik ben zo’n iemand die als er een nieuwe telefoon uit komt, die meteen moet hebben. Geloof me, dit gebeurd vrijwel nooit, want daar heb ik het geld niet voor, maar ik zou het wel willen.

Toen het internet en de apps een beetje opkwamen zat ik op de Middelbare School. Ik had al een Samsung Touch Wix gehad en een Blackberry (jep, ik was er zo een haha). Inmiddels had ik een Samsung Galagy S2 (oh, die goede oude tijden) waar veel meer op werd gedaan. Er waren apps voor Facebook, whatsapp en heel veel games. Die telefoon heeft het toch heel goed gedaan, totdat hij een keer werd gestolen (those bastards!). Na een klein jaartje had ik voldoende gespaard voor een iPhone 6 en sindsdien werd de online gekte groter dan ooit.

Twenty Talks: een wereld online - My Chapter Twenty

Alles op je telefoon

App na app werd gedownload, want ten eerste had ik er de ruimte voor (64gb YES!) en ten tweede was het toch gratis! (Graaaatisss). Vooral Instagram is een boosdoener. Mijn vriend roept wel eens dat ik altijd die Snapdingen aan het bekijken ben. Ja, Snapchat en Instagram-stories hebben gewoon iets speciaals. Het duurt maar 24 uur en je krijgt een kijkje in iemands leven. Er is tocht niets leuker? Oké, ik kan wel een paar dingen bedenken, maar je snapt mijn punt.

Deel ik alles?

Nee, dat zeker niet. Ik probeer echt een scheiding te houden tussen mijn blog (en alles er omheen) en mijn privé leven. Niet dat het zo super bijzonder is, maar het is wel van mij en dat wil ik graag zo houden. Ik zit niet te wachten op meningen van Jan en alleman. Dat is ook juist de reden waarom ik My Chapter Twenty ben begonnen. Juist omdat ik de ruimte wilde hebben om van alles te delen zonder dat het té persoonlijk wordt. Heel soms denk ik wel eens wat er allemaal online van mij staat. Maar uiteindelijk bedenk ik mij dan dat het niet erg is. Ik bepaal zelf wat er online komt en dat maakt het minder eng.

Twenty Talks: een wereld online - My Chapter Twenty

Instagram is Fake

Vergeet niet: Instagram is fake. Waarom zeg ik dit zo? Omdat het gewoon de waarheid is. Zoek maar eens op die zin en je vindt honderden artikelen over de nepheid van Instagram. Meisjes (en ook jongens) en merken zoeken naar de perfecte foto. Geloof me, ze zullen er honderd hebben gemaakt waar ze niet tevreden mee zijn, maar net die ene die jij ziet is perfect. Conclusie: het is allemaal show.

Twenty Talks: een wereld online - My Chapter Twenty

Herken je dit? Ben jij ook veel online en op Insta? Laat het mij weten in de reacties beneden of via Instagram of Facebook!

Liefs,

Emma

Oh, en check deze video hieronder nog eventjes:

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *