Ik heb een bril!

Ik heb een bril!

Ja, je leest het goed: ik heb een bril! Nou moeten we niet overdrijven, mijn zicht is nog steeds heel goed, maar toch is het fijn om een bril te hebben en ik zal je uitleggen waarom.

Perfecte ogen

Ik was altijd het kind in mijn familie met perfecte ogen. Er waren momenten dat ik heel veel hoofdpijn had en dacht: “Misschien moet ik een bril?”
Maar elke keer weer kwam er niets uit. Tot een jaar of twee geleden. De opticien zei dat hij iets heel kleins had gemeten maar dat ik dat kon verhelpen door mijn ogen wat meer te trainen. De spiertjes waren wat slap geworden waardoor focussen af en toe moeilijk kon zijn. Ik denk dat ik dat braaf een paar maanden heb gedaan. Daarna ben ik het weer vergeten.

Toch last

Afgelopen januari kreeg ik ineens steeds meer last. De link dat het te maken zou kunnen hebben met mijn ogen maakte ik niet zo 1,2,3. Tijdens mijn stage zat ik de hele dag achter een computerscherm en nam ik daar weinig pauze van. Ik zag er niet een groot probleem in totdat ik heel draaierig en duizelig werd. Ik zat ook de hele tijd te knijpen met mijn ogen om te focussen. Ook tijdens een tentamen merkte ik dat ik moeite had om het bord te lezen. Toen besloot ik toch even mijn ogen te laten nakijken en het eerste wat de man die mij hielp vroeg was: “Zit je veel achter de computer?”… Toen werd het mij wel duidelijk. Een bril voor achter de computer en voor in de les is helemaal niet zo’n slecht idee.

Uiteindelijk blijkt mijn rechteroog prima te zijn, maar heeft mijn linker oog een kleine cilinder en wat plus. Het zijn kleine verschillen, maar het kan net vervelend zijn als je achter de computer zit of in de les.

Ik heb een bril! - My Chapter Twenty

Bril kiezen

Ik wist van mijn zus dat ze bij Ace & Tate hele mooie brillen hebben voor een redelijke prijs. Dus daar heb ik mijn bril ook vandaan. Mijn bril is een donkergroene kleur en heet Damien. Dat is de naam die de bril heeft in de winkel. Ace & Tate is momenteel erg populair dus ik moest helaas wel even een paar weken wachten, maar nu is hij er eindelijk!

Het is wel even wennen hoor! Ik dacht altijd dat brillen mij niet stonden en dat ik er een beetje een juffrouw van word, maar dat valt best mee gelukkig. Trouwens wel erg moeilijk om een foto te maken met een bril op. Die reflecties!

Ik heb een bril! - My Chapter Twenty

Heb jij ook een bril? Let me know in de reacties hieronder of via Instagram en Facebook!

Liefs,

Emma

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *