Twenty Talks: meer dan alleen een ‘blog’

Twenty Talks: meer dan alleen een ‘blog’

 

Meer zeggen en minder inhoudsloze artikelen. In de Twenty Talks van vandaag wil ik het hebben over meer zijn dan een ‘blog’.

Twenty Talks: meer dan alleen een ‘blog’

Het valt mij steeds vaker op dat blogs wat inhoudsloos en veilig blijven. We hebben het altijd over wat leuk is. Begrijp me niet verkeerd want ik doe precies hetzelfde, maar content blijft vaak erg vlak. Ik denk dat het juist interessant kan zijn om hier wat mee te doen. Ik wil niet alleen laten horen wat er leuk en mooi is, maar ook wat iets moeilijker is om te schrijven en te lezen. Ik wil dat mijn blog wat meer is dan een stereotype blog. Terwijl ik dit schrijf weet ik eigenlijk ook niet hoe ik dit precies moet verwoorden. Ik zal zeker ook blijven schrijven over wat ik leuk vind, maar ik wil ook soms wat meer de diepte ingaan.

TEDx Talks

Zoals ik al zei weet ik niet precies hoe ik dit wil gaan vormgeven. Maar wat ik wel kan doen is vertellen waarom ik tot deze realisatie ben gekomen. Ongeveer een week geleden kwam ik op een TEDx Talks video. Het woord “blogger” stond in de titel, dus ik was al om. Toen ik begon te kijken kwam ik er snel achter dat het niet persé over het bloggen ging dat ik ken.

De spreekster is Madeleine Alizadeh (27 jaar) uit Oostenrijk en ze heeft al een aantal jaar haar blog dariadaria.com. Haar blog was in eerste instantie echt een fashion blog. Fashionbloggers waren populair, er was behoefte aan en ze vond het leuk. Totdat ze zich op een gegeven moment begon af te vragen wat ze nou precies aan het promoten was. Ze bedacht zich dat ze kleding aan het promoten was die hoogstwaarschijnlijk gemaakt waren door kinderen. Daarnaast vond ze haar content leeg en nietszeggend.

Nieuwe focus

Inmiddels heeft ze haar blog helemaal omgegooid, geherpositioneerd. Nu is haar hoofdfocus: sustainability, lifestyle en fair fashion. Ik kan hier nog super veel over schrijven, maar haar TED Talk zegt alles al. Dus als je benieuwd bent naar haar verhaal, bekijk het dan hieronder.

Inspiratie

Madeleine is voor mij nu een enorme inspiratiebron geworden. Wat zij doet en hoe zij zich inzet voor het welzijn van anderen is enorm inspirerend. Het moment (12:40) dat zij het publiek vroeg om de ogen dicht te doen en zei; “Maybe every once in a while there is sometning that crosses your mind, that you think: I really want to change that. I really want this to be different“, was voor mij een soort eyeopener. En vanaf dat moment besefte ik dat ik meer wil doen met mijn blog. Ik weet zeker dat ik er meer kan uithalen. Dus vanaf nu ga ik dat doen.

 

Wie of wat inspireert jou? En wat vind je van deze TED Talk? Laat het mij weten in de reacties of via Instagram en Facebook.

Liefs,

Emma

 

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *