Stap eens uit je comfortzone

Stap eens uit je comfortzone

Ik schrijf dit deels omdat ik hoop dat anderen hier wat aan hebben, maar deels ook voor mijzelf. Uit je comfortzone stappen is iets wat ik niet al te graag doe, maar wat wel goed is. Je hoeft ook niet constant dingen te doen die eng zijn, maar het is zeker niet erg om het af en toe wel te doen.

Stap eens uit je comfortzone

Stap eens uit je comfortzone - My Chapter Twenty

Rok crisis

Ik ben hier dus niet perfect in, dat blijktaar weer uit dit voorbeeld: afgelopen dinsdag had ik deze rok aan (zie foto). En ik vind hem super gaaf, maar het is niet iets wat ik vaak draag. In huis is het geen probleem maar buitenshuis ga ik mij ineens zorgen maken of ik er wel leuk uit zie, durf ik dit wel, dit is niet wat ik normaal gesproken draag. En ondanks dat ik de rok meerdere uren in huis aan heb gehad besloot ik vlak voordat ik weg moest toch een andere rok aan te trekken. Ik gaf toe aan dat stemmetje die zij dat ik het niet moest doen. Helaas, want de rok is super leuk. Ik moet gewoon iets meer zelfvertrouwen hebben en schijt aan wat anderen ervan zullen vinden. 

Stap eens uit je comfortzone - My Chapter Twenty

Alleen naar een concert

Aan de andere kant ben ik laatst wel heel goed alleen naar een concert gegaan. Het was een concert van Teske en ik wist dat ik waarschijnlijk niemand zover kon krijgen om mee te gaan. Dus ging ik alleen. En heel eerlijk, onderweg naar Paradiso scheet ik zowat in m’n broek. Plekken met veel mensen en drukte vind ik niet heel fijn, maar toch deed ik het omdat ik haar graag wilde zien optreden. Eenmaal binnen bleek het allemaal reuze mee te vallen. Ook omdat het grootste gedeelte van het publiek onder de 15 jaar was… Maar ook daar had ik schijt aan, ik wilde Teske ook gewoon zien optreden. Hieronder zie je trouwens wat foto’s van die avond.

Stap eens uit je comfortzone - My Chapter Twenty

Wat ik hiermee wil zeggen is dit:
Probeer wat minder te luisteren naar dat vervelende stemmetje en doe wat jij wilt doen, ondanks dat het misschien eng is. Achteraf zul je me dankbaar zijn. Zeg ook eens wat vaker ja. Je zult zien dat het de moeite waard is. 

Stap jij vaak uit je comfortzone? Laat het mij weten in de reacties of via Instagram of Facebook!

Liefs,

Emma

 

Follow:

4 Comments

 1. Richard
  May 4, 2017 / 8:51 pm

  Leuke blog! Stoer dat je in je eentje naar dat concert bent geweest. Haha een tip voor dat stemmetje in je hoofd is ‘mindfulnes’. Dat ken je vast al wel!

  • Emma
   Author
   May 4, 2017 / 9:04 pm

   Dankjewel Richard! Ja ik ken mindfulness zeker, maar vergeet het altijd haha

 2. May 17, 2017 / 10:02 pm

  Dat stemmetje in m’n hoofd wat mij op het laatste moment laat besluiten toch iets anders aan te trekken herken ik echt! Eigenlijk heel jammer, want je moet gewoon dragen wat je wilt dragen en je inderdaad niets aantrekken wat anderen ervan vinden. Dat lukt me steeds beter en ik voel me ook steeds comfortabeler in mijn kleding en stijl :). Leuk artikel!

  • Emma
   Author
   May 22, 2017 / 11:13 am

   Dankjewel Lana! Ja vervelend he dat stemmetje. Soms kan ik het wel uitzetten en soms helaas niet, maar dat gaat wel steeds makkelijker. Heel goed dat je je steeds comfortabeler voelt! Het niet aantrekken wat anderen ervan vinden is zeker een hele belangrijke! Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *