Deze docu moet je zien: Minimalism

Deze docu moet je zien: Minimalism

Ben jij iemand met heel veel spullen? Ga je vaak shoppen en puilt je kledingkast hierdoor uit? Je bent zeker niet de enige, maar hebben we deze spullen wel nodig? Ik verbaas me soms nog wel eens over de spullen die ik niet gebruik. Toch heb ik moeite om afscheid te nemen van deze spullen.

Minimalism: A documentary about the important things

Waarom ik deze documentaire zo interessant vond was omdat het mij nieuwe inzichten gaf. Een scene waarin letterlijk iedereen in de bus, tram, op straat en op de fiets bezig was met z’n telefoon, daar schrok ik wel even van. Eigenlijk best wel gek, want we zijn constant bezig met onze telefoontjes. Misschien omdat je er dan zo direct mee wordt geconfronteerd dat het zo verbazingwekkend is.

Deze documentaire laat ook iets nieuws zien (in ieder geval nieuw voor mij). Minimalism(e) is niet iets waar ik in het dagelijks leven over nadenk. Ik denk ook dat ik iemand ben die graag veel spullen heeft. Ik hou ook van nieuwe spullen en dacht er dus ook nooit over na dat minder perse slecht is. Minimalism(e) is een nieuwe kijk op deze gekke wereld. Het laat ook zien dat we echt niet zoveel nodig hebben dat we denken nodig te hebben. De hoeveelheid rommel in mijn huis dat ik niet gebruik is gewoon veel te groot.

Ik wil er niet te veel over zeggen want anders verklap ik de hele documentaire. Ik zou zeggen; kijk vooral zelf!

De documentaire over minimalisme is te zien op Netflix, bekijk hier alvast even de trailer als je in een notendop wilt weten waar het over gaat:

Je kan mij volgen op Instagram en Facebook 🙂

Liefs,

Emma

BewarenBewaren

Follow:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *