Twenty Talks: wij gaan een huis kopen!

Twenty Talks: wij gaan een huis kopen!

Wat? Een huis?! Ja, dat klopt. Mijn vriend en ik hebben besloten om op zoek te gaan naar een huisje ergens buiten Amsterdam. Benieuwd waarom en waarheen? Vandaag vertel ik het je allemaal.

Amsterdam verlaten

Waarom we dan Amsterdam verlaten? Het is niet dat ik Amsterdam niet meer leuk vind, integendeel zelfs, ik ben dol op Amsterdam. Ik denk alleen wel dat ik Amsterdam een stuk leuker vind om te bezoeken dan te wonen. We wonen nu bijna twee jaar in een appartementje in de Baarsjes. Een toplocatie natuurlijk, maar wel druk en chaotisch. Er is geen moment dat het even rustig is. Nou zijn we natuurlijk niet twee bejaarden, maar als je constant herrie hebt, ben je op een gegeven moment wel toe aan wat rust. En eerst was een bezoekje aan de ouders dan voldoende, lekker rustig in een dorpje. Maar op een gegeven moment begon de drukte echt te irriteren.

Daarnaast is onze huur echt belachelijk hoog. De maandelijkse kosten zijn zo hoog dat we nauwelijks wat overhouden. We zouden namelijk ook wel eens een keertje langer dan 4 dagen op vakantie willen, maar sparen daarvoor gaat hier niet. Ik zit bovendien nog op school, dus ik ben voorlopig nog niet fulltime aan het werken. Mijn vriend werkt natuurlijk wel, maar die kan echt niet alles in z’n eentje opbrengen.

We hebben nog gekeken naar goedkopere huurhuizen, maar eerlijk gezegd is dat in de Randstad niet te vinden. We zijn inmiddels wel toe aan wat meer ruimte dan 55 vierkante meter, en dan gaat de prijs gewoon nog verder omhoog. Dat hadden we er niet voor over. En laten we het maar niet hebben over de belachelijke eisen (4,5x bruto huur als inkomen!).

Buiten de Randstad

Hoe graag ik het ook had gewild, wonen in of vlakbij de Randstad zit er voor ons niet in. De huurhuizen zijn te duur en de koopwoningen trouwens ook. Aangezien we alleen op het inkomen van mijn vriend een hypotheek kunnen krijgen moeten we wat verder kijken dan we in eerste instantie misschien hadden gewild.

Gelukkig is het niet allemaal zo dramatisch als het lijkt. We hebben namelijk inmiddels een regio gevonden waar er wel leuke huizen binnen het budget vallen. Het was voor ons eigenlijk heel simpel: als er maar een station was met een intercity richting Amsterdam. En dat zit er, bingo!

De zoektocht naar het perfecte huis

En dan? Ja, dan is het wachten en zoeken naar een leuk huis. Iets wat ik heb geleerd is kijken, kijken en nog eens kijken. En daarnaast als je iets ziet echt METEEN bellen! De huizenmarkt is echt overspannen en dat betekent dat de huizen binnen een dag weg kunnen zijn. En het vervelende is dat het vaak niet meteen op Funda komt te staan dat ze verkocht zijn. Bellen is dus key.

Op dit moment zijn we dus nog steeds aan het kijken. Het is namelijk lastiger dan je denkt. Maar naast die spanning en stress is het bekijken van huizen ook echt heel leuk. Proberen door de spullen van een ander heen te kijken kan moeilijk zijn, maar als je eenmaal je eigen spullen erin kan zien is het ineens een stuk leuker. Een beetje dromen en kijken wat er allemaal mogelijk is, is natuurlijk ook wel het leukste gedeelte.

Keeping you up to date

Aangezien dit een echt proces is, ben ik van plan om hier meer over te vertellen op mijn blog. Ik heb ook een nieuwe tab ge├»ntroduceerd: Interior. Ik wil namelijk mijn tips en tricks, DIY’s en inspiratie met jullie delen. Het lijkt mij een enorm goede toevoeging. Op dit moment staat er natuurlijk nog niet veel in, maar daar komt over de aankomende paar maanden zeker verandering in, dus stay tuned!

Check ook zeker mijn Instagram en Facebook voor meer updates over het huis!

Liefs,

Emma

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *