Hoe een Bullet Journal te gebruiken in 2018

Hoe een Bullet Journal te gebruiken in 2018

 

Het is 2018 en dat betekent dat iedereen z’n leven weer op orde wil krijgen. Yay! Dan kan je deze tips zeker goed gebruiken! Wie maakt er nou geen gebruik van lijstjes? Boodschappenlijstjes, adressen opschrijven, to-do’s van die dag, et cetera. Maar hoe kan je dat nou op 1 plek (offline) verzamelen? Ik heb hier de beste oplossing voor!

Ik ben hier niet om je te vertellen dat je hierdoor een perfect georganiseerd leven hebt. Wat het WEL kan doen is zorgen voor iets meer rust in je drukke koppie. Want ik weet als geen ander hoe vervelend het is om alle gedachten en to-do’s in je hoofd te hebben.

Ik denk dat ik eerst begon met notitieboekjes, daar heb ik er wel 30 van gehad. Vorig jaar februari kwam daar verandering in. Ik zag namelijk een video over een Bullet Journal. “Een wat?” Goed, even een korte definitie van de Bullet Journal volgens de bedenker Ryder Carroll:

“De Bullet Journal is een aanpasbaar en vergevingsgezind organisatiesysteem. Het kan uw to-do lijst, schetsboek, notitieblok en dagboek zijn, maar waarschijnlijk zal het al het bovenstaande zijn. De Bullet Journal zal  je leren om meer te doen met minder.”

Dat dus.

Hoe een Bullet Journal te gebruiken in 2018 - My Chapter Twenty

Na wat onderzoek te hebben gedaan kocht ik deze zwarte via Bol.com. Later kwam ik er trouwens achter dat je deze ook bij bepaalde boekenwinkels kunt krijgen, maar dat ter zijde. Ik zocht Pinterest af voor coole ideeën en begon pennen en washi-tapes te verzamelen. Om een Bullet Journal te beginnen heb je in principe niets meer nodig dan een pen, maar ik wilde natuurlijk cool en hipster zijn dus besloot ik allemaal andere tierelantijntjes erbij te kopen.

Zoals je kan zien in de foto’s ging ik helemaal los op de ontwerpen en verschillende soorten pagina’s. Ik had trackers, daily tasks, weekly planners, noem het maar op. Ik denk dat ik dit zo’n drie maanden vol hield totdat ik interesse verloor.

Hoe een Bullet Journal te gebruiken in 2018 - My Chapter Twenty

Afgelopen maand (december) pakte ik mijn boekje toch weer op. Dit keer geen tierelantijntjes, geen tapes en 20 soorten pennen. Gewoon 1 zwarte pen en een geodriehoek, that’s it. De foto’s hieronder geven aan dat het niet zoveel uitmaakt hoe het eruit ziet. Als jij graag grote tekeningen erbij wilt hebben, dan moet je dat vooral doen. Voor mij werkt het het beste als ik niet teveel gedoe heb. Gewoon bullets en lijstjes.

Ik gebruik vooral mijn content planner voor mijn blog. Ik maak een overzicht van elke maand van het jaar en dan zet ik per maand neer welke blogposts ik online wil hebben en waar ze over gaan. Rechts houd ik een checklist bij (photo’s, text en scheduled) zodat ik per blogpost kan zien wat er nog gedaan moet worden en wat al af is. Ook heb ik een pagina voor algemene doelen voor 2018 en pagina’s voor blog ideeën. Verder vind ik het fijn dat ik per week of zelfs per dag lijstjes kan maken met to-do’s, zodat ik dat overzicht ook nog heb.

Ik raad deze Bullet Journal van Leuchtturm1917 zeker aan. Ik gebruik zelf het papier met de stipjes, omdat ik dat prettiger vind werken dan blokjes of lijntjes. Je went er snel aan, maar ook die keuze is helemaal aan jou. Vergeet vooral niet dat je het voor jezelf doet, of het mooi is op Instagram is niet zo belangrijk.

Hoe een Bullet Journal te gebruiken in 2018 - My Chapter Twenty

Nu ben ik heel benieuwd: gebruiken jullie ook een Bullet Journal of iets dergelijks? Let me know in de reacties beneden!

Vergeet mij ook niet te volgen op Instagram om op de hoogte te blijven!

Liefs,

Emma

 

P.s. Eigenlijk ben ik nu gewoon Lena Lijstje (WOW, throwback!)

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *