De laatste puntjes op de i

De laatste puntjes op de i

Daar zit ik dan. Alleen in mijn nieuwe huis. Nee, geen nieuwbouw, wel (bijna) compleet gerenoveerd. En wie hebben dat allemaal gedaan? Mijn vriend en ik! En natuurlijk heel veel hulp van lieve familie en vrienden en hier en daar een timmerman/installateur. Want ja, je kan niet alles zelf doen natuurlijk. En na circa 18 weken (we begonnen halverwege maart) is het nog steeds niet af en moeten er nog wat puntjes op de i worden gezet. Er missen namelijk nog wat essentiële onderdelen.

Vloer

Ik noem de vloer. Toch best leuk als die er is. In de woonkamer en gang beneden missen we nog een vloer. We zijn er nog niet helemaal over uit wat voor een vloer het moet worden. Aan de ene kant willen we dolgraag lamelparket, want dat is gewoon zo mooi en gaat retelang mee. Maar daar hangt een prijskaartje aan. En dan is er ook nog de optie voor laminaat. Dat hebben we boven en ziet er wat mij betreft ook mooi uit. Alleen krijg je daar toch vaak een soort waas overheen en is het gewoon een stuk minder dan lamelparket.

Aanrechtblad

De laatste puntjes op de i - My Chapter Twenty

Goed, behalve de vloer moet er ook nog een aanrechtblad komen. De keuken hebben we afgelopen weekend met 4 man erin gezet en man, man, man wat was dat een werk. Maar toch ging het vrij snel. We dachten er namelijk wel 2 weken over te doen, dus dat was een meevallertje. Anyway, het werkblad dus. In maart was het allemaal geen probleem geweest, maar inmiddels lopen we tegen de zomervakantie aan wat betekend dat er een bouwvak is. Dat is basically de vakantieperiode van alle bouwvakkers/bedrijven. Jippie! As we speak ben ik aan het wachten op de persoon die het werkblad komt opmeten dus wellicht kan het nog voor de bouwvak. I really hope so.

Trap

De laatste puntjes op de i - My Chapter Twenty

Dan natuurlijk nog de trap. De trap. Dat was een feestje zeg om die “schoon” te maken. De vorige bewoners hadden er tapijt op zitten. In de tweede week van de verbouwing besloten we dat eraf te halen. Het was de hel. Echt waar. Al die verdomde lijmresten! Maar goed, de trap is kaal, min wat lijmresten op de stootborden. We willen waarschijnlijk van die overzet stukken gebruiken in antraciet. Maar we hebben besloten dat dat maar als laatste moet gebeuren.

Plinten

En dan moeten er natuurlijk nog plinten komen. Ik denk dat ik in de afgelopen maanden nog nooit zo vaak iemand heb horen zeggen dat die ALTIJD vergeten worden. Ik ben dan heel stellig, want die plinten gaan er komen! Linksom of rechtsom. Don’t you worry. Alleen nog even bedenken wanneer…

Gordijnen

De laatste puntjes op de i - My Chapter Twenty

Oh, en ik zou het bijna vergeten: gordijnen! Nu slapen we met kranten op de ramen, want een doek ophangen werkte niet zoals je kunt zien op de foto haha! Dus gordijnen hebben we gisteren maar even besteld, maar je raadt het al: vanwege de bouwvak duurt het langer dan normaal f*kfjsog@bks!. Dus nu wachten we maar braaf even 4 (!) weken.

Kamperen in eigen huis

We zijn nu nog een beetje aan het kamperen in ons eigen huis. Onze spullen staan nog steeds in een opslag en die blijven er ook totdat we in ieder geval een vloer hebben. Dus we slapen op luchtbedjes, gelukkig wel van die hele dikke die zeer comfortabel zijn. We koken op een gasstel van de campingset van mijn ouders. Werkt prima, maar is toch wat klein. En afwassen doen we in de badkamer want een wasbak in de keuken hebben we natuurlijk nog niet. De vaatwasser en het fornuis in de keuken moeten nog worden aangesloten dus dat zal volgende week wel gereed zijn. Gelukkig hebben we wel al de koelkast en vriezer geïnstalleerd! Dus beetje bij beetje wordt het wat meer ons huisje.

 

Liefs,
Emma

 

 

Oh en vergeet me niet te volgen via Instagram (@mychaptertwenty en @emmaberingphotography)

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *